Бизнес Технологии

Дистанционно обучение бакалавър докато работиш

Някои студенти успяват да съчетаят бизнеса с удоволствието: да учат в университет и в същото време да работят във фирма. По правило първото висше образование (бакалавърска степен) се получава присъствено, а овладяването на останалите степени (магистър, аспирант и други) се извършва паралелно с работата. Но в днешния забързан свят, с изключително много възможности не винаги това се получава така. Доста млади хора записват  бакалавърската си степен в дистанционна форма на обучение.

Напоследък хората започнаха да проявяват особен интерес към дистанционно обучение бакалавър.

Какво представлява то?

Дистанционното обучение бакалавър е един от вариантите за образователен процес от разстояние. Взаимодействието на учители и ученици се осъществява с помощта на съвременните средства за комуникация: компютри, уеб камери, видео материали, мейл и др.

Качеството на такова образование по нищо не отстъпва на редовното или задочното обучение. На студента се дава и лекционен материал за изучаване, той самостоятелно изучава определен обем от курса, извършва редица верификационни работи (тестове, контролни и курсови работи, пише дипломен проект).

Терминът “дистанционно обучение” обхваща широк спектър от програми и курсове, насочени към придобиване на нови знания и умения, преквалификация на персонала и използване на онлайн и уеб семинари, видеоконференции и др.

Как възникна дистанционното обучение?

В края на 80-те години научният прогрес започва активно да се развива. В страната се появиха ново оборудване и средства за комуникация, които опростяват процеса на взаимодействие между хората: появиха се нови начини за предаване на информация, сателитни комуникации. Всъщност науката е позволила на човечеството да преодолее „бариерата на разстоянието“: и по този начин стана възможно да общуваме и да получаваме услуги от различни части на планетата.

Сега, благодарение на интернет технологиите, човек не само общува, но и получава образование или развива собствен бизнес, без да напуска дома си.

Първият университет, предлагащ дистанционно обучение, е открит през 1969 г. във Великобритания.

Сега, за да бъдем търсени и квалифицирани, е важно да сме в крак с времето: постоянно да се развиваме, учим, овладяваме нови технологии и да ги прилагаме на практика. Дистанционното обучение помага за постигане на успех.

Предимства на дистанционното обучение бакалавър

Сред предимствата на този метод за получаване на образование са:

  • получаване на нови знания в удобно за човек време;
  • осигуряване на материал от разстояние, така че образователният процес не зависи от местоположението на ученика;
  • ученикът самостоятелно определя темпото на обучение;
  • овладяване на нови технологии и средства за комуникация;
  • получаване на помощ по всяко време, мобилност и ефективност между учители и ученици;
  • развитие на самодисциплина и самообразование;
  • спестяване на време и пари;
  • незабавен достъп до лекции, библиотеки и други електронни ресурси;
  • получаване на образование независимо от социалния статус, здравословното състояние, финансовото състояние и др.

Подобни публикации

Управление на конфликти в екипа

ilia

Концепцията и развитието на Casio G-Shock

admin1

На кой да поверим ит поддръжката на бизнеса ни?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .