Развлечения

Да зарадваме близки и приятели: Защо изпитваме удовлетворение, когато подаряваме подаръци?

Подаряване на подарък

Всеки се радва, когато получава подаръци, но какво предизвиква щастие у нас, когато ги подаряваме? Традицията за поднасянето на дарове съществува от дълбока древност. Тя е претърпяла множество трансформации и дори днес не е еднаква в различните части на света.

Така или иначе, в основата си остава една и съща. Емоцията от поднасянето на подарък продължава да представлява интерес за социолозите и психолозите.

Според учените щедростта и стремежът ни да зарадваме близки, и дори непознати, е дълбоко заложен в нашите гени. Както във всичко останало, и тук прозира социалната ни същност и подтикът ни да създаваме общества.

Ще попитате, къде тогава е безвъзмездното намерение?! Докато избираме из онлайн богатството от подаръци на Presents.bg, ние съвсем целенасочено желаем да доставим радост в опаковка.

Вътрешните мотиви на всеки са строго индивидуални за всеки, но даряването от сърце не е мит. Има хора, които винаги и чрез всичко се стараят да извлекат само ползи за себе си. Те едва ли биха вникнали в текущото съдържание, макар да се счита, че щедростта е една от причините за продължителното съществуване на нашия вид.

Други представители на човешката раса са далеч по-алтруистично настроени. Нашият мозък е естествено устроен да изпитва удоволствие, когато споделя блага. Някои дори стигат до там, че изпитват по-голямо удовлетворение да изхарчат парите си за някой друг, отколкото за себе си.

Поднасянето на подарък (с повод или без) се явява съществена и неделима част от човешките взаимоотношения. Това може не само да заяви конкретни чувства, но да заздрави връзките между близки, приятели и роднини.

Осъзнат избор

Нека подчертаем, че тук не става дума за подаряването просто като факт. Добре е това да става осъзнато. Когато човек получава нещо, което пряко отговаря на неговата индивидуалност (дори и да не е най-практичната вещ), той знае че подаръкът е поднесен с мисъл и чувство за самия него. Това е гарантиран метод, че жестът ще бъде запомнен и оценен по достойнство.

Нужно е малко опознаване на личността, която искате да зарадвате. Оригиналните хрумвания също няма да останат недооценени. И тривиалните сувенири могат да се превърнат в изключително украшение за дома, само благодарение на ваша снимка, име или личен надпис.

Нужен ли е повод?

Винаги е добре да използваме поводите на близките си, за да им поднесем нашите признания. Но когато даровете са изненадващи, тогава емоцията е неповторима.

Не чакайте следващата емблематична дата, а направете своите планове още сега, като разгледате уникалните предложения на Presents.bg.

Независимо дали става дума за майка, дядо, сестра, любим, приятелка, учителка, дете…изненадата е гарантирана, ако подходите с малко креативна мисъл (и помощ от сайта) за следващата си оригинална покупка.

Подобни публикации

Тайните на красивото тяло

admin

Бронзова жива статуя нарушава правилата

admin

Как да стреснете домашния си любимец? :) :) :)

admin