Полезно

Време ли е да сменим хоризонталните щрангове?

Може би не знаете, но един от най-важните ремонти във входа на жилищната сграда, се касае до смяна на хоризонтални щрангове. Това са онези три тръби за топла вода, студена вода и циркулация на водата, които най-често се намират във вашето мазе и са разположени хоризонтално на тавана. Старите тръби обаче предизвикват проблеми, а какви научете по-долу.

Кога да сменим старите хоризонталните щрангове?

Ако хоризонталните три основни тръби са по-стари от 30 години, то тогава те със сигурност са в период на амортизация и не бива да губите време, а да ги подмените с нови. Ако не го направите рискувате да влошите значително качеството на водата и в същото време да повишите сметките си за топла вода. Не на последно място, ще трябва да чакате дълго водата да дойде у дома ви.

Малцина имат представа, че затлачените щрангове за топла вода, водят до високи сметки. Това е така, тъй като докато чакате топлата вода да дойде у дома ви, ще преминава студена вода през тях. Последната обаче се таксува като топла и ви излиза по-скъпо, както вероятно ви е известно.

Най-доброто решение е цялостна смяна на хоризонтални щрангове, когато искате да имате чиста и годна за употреба вода. В противен случай можете да получите здравословни проблеми, които да влошат качеството ви на живот. Тук е важно да се напише, че този ремонт не е толкова скъп, за да не можете да отделите средства. Всеки от входа трябва да допринесе за събиране на нужната сума.

Кой ще помогне за смяна на хоризонтални щрангове?

Фирмите предлагащи ВиК услуги ще ви съдействат при смяна на хоризонтални щрангове. Те ще изготвят специална оферта за входа на вашия блок или кооперация. Начинът на работа не изисква много време. В началото се демонтират старите тръби, а след това се полага изолация и се слагат новите и по-здрави хоризонтални щрангове. По този начин тръбите ще работят за вас дълго време.

Не е тайна, че новите видове хоризонтални тръби, не подлежат на корозия и не се пропукват с времето. Това е и причината да бъдат използвани в съвременното строителство. Ако обаче не пристъпите към този ремонт не ви очаква нищо добре, а положението ще става все по-тежко.

Няколко думи в заключение

Старите хоризонтални щрангове не могат да чакат дълго. Те ще започнат да ви създават главоболия, които е по-добре да избегнете своевременно. Не се колебайте да потърсите съдействие на ВиК фирма, с чиято помощ да живеете спокойно и без никакви притеснения.

Подобни публикации

Почистване от стари мебели в офиси София

desito

5 признака, че сте създадени един за друг

admin

Може ли да се занимавате със секс по време на бременност

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .