Видео

Видео осветление при заснемане на видео практически съвети

Какво осветление е подходящо за заснемане? Много професионални и амбициозни ютубъри знаят, че използването на правилното осветление за видеоклипове е критичен аспект, който може както да подобри, така и да развали тяхното съдържание. Независимо дали се занимавате със създаване на изображения за YouTube или Tik Tok, правилното осветление е ключът към успеха!

YouTube Videos – осветлението е ключът към успеха! Осветлението е един от най-важните фактори, които влияят на качеството на видеото. Добрата светлина също помага да създадете правилното настроение и атмосфера за вашите изображения. Използването на различни източници на светлина с различна интензивност помага да се предаде настроението, нюансите, съответстващи на съдържанието на вашите творчески планове. Има три основни причини, поради които трябва да използвате подходящо осветление с добро качество за вашите видеоклипове:

Висококачествено видео. Кой иска да гледа тъмно и замъглено съдържание? Ако искате да убедите зрителите да гледат целите ви видеоклипове, създайте видео с високо качество при добро осветление. Правилно настроение и емоции. Използването на правилния тип осветление ще ви помогне да предадете тоновете на вашата аудитория. Например, лошото осветление може да направи сериозна сцена твърде лека. От друга страна, видеоклиповете за които се предполага, че са смешни, могат да изглеждат прекалено тъмни, когато използвате грешен тип осветление.

Акцент върху желаната тема. Къде искате да гледат вашите зрители? Доброто осветление ще ви помогне да изпъкнете обекта ви. Насочването на светлина към конкретни обекти може да привлече вниманието на зрителите към предвиденото място, така че да не пропуснат нито един важен детайл във вашето видео.

 

Видове настройки на видео светлината

 

Има различни настройки за осветление, които можете да използвате за вашите видеоклипове в зависимост от вашето местоположение, времето от деня, когато снимате видеоклипа и вашия бюджет. Ето някои от най-често срещаните настройки за видео осветление.

 

Дневна светлина.

 

Това е техника, която използва естествена дневна светлина като осветление при заснемане на видео. Повечето фотографи и видео професионалисти използват рефлектор, за да отразяват слънчевата светлина и да я насочват към желания обект. Естественото осветление е една от най-евтините схеми за осветление за видеоклипове и снимки в YouTube и се използва най-добре при снимане на открито.

 

Просто осветление

 

Лесната настройка е добра опция за запис на видео на закрито. С проста настройка на осветлението можете да използвате обичайните си източници на светлина за вашите видеоклипове, като LED лампи и съществуващо домашно осветление. В комбинация с естествена светлина ще ви позволи да получите доста висококачествено изображение.

 

Триточково осветление

 

Това е класическа настройка на осветлението, която обикновено се използва от повечето професионални видеооператори. Този тип осветление може правилно да освети основния обект във вашите видеоклипове. Триточковото осветление съчетава три вида източници на светлина:

– Основна светлина (фокусира се върху основния обект на видеото, като прави обекта да се откроява от другите хора и обекти в същата сцена);

– Запълваща светлина (разсеяна светлина, която се използва за запълване на сенките и други тъмни зони, за да изпъкне ясно обектът)

– Задно осветление (използва се за осигуряване на контраст, който може да отдели обекта от фона).

 

Практически съвети

 

Преди да закупите осветително оборудване за вашите видеоклипове има няколко важни неща, за които трябва да помислите, за да изберете правилния. Трябва да разберете какъв тип осветително оборудване е най-подходящо за вашите видеоклипове. Например, ако обичате да пишете в блогове за красота, пръстеновидната лампа може да е най-добрият ви залог. Ако обичате да пишете в блогове за пътувания, тогава е време да се сдобиете с добър набор от LED осветление на камерата.

Добре, решихте да купите? Уверете се, че са съвместими с камерата, която използвате. Освен осветление се използва и друго оборудване, за да изглежда видеото по-професионално – подходящ обектив, вид камера, рефлектори и знамена, трикраки или монопод стойки, както и носещи стедикам (необходими са за снимане картина в движение).

Подобни публикации

Как се е родил първият човек

admin

Футболни издънки и много смях :)

admin

Легендата за прокълнатото съкровище

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .