Обща категория

Важна информация за униформата на готвача

Всяка една сфера разполага с  така наречената работна униформа. Готвачите също са задължени да носят работно облекло по време на работа. Фирмата, организацията обикновено предоставя на готвача два комплекта униформи. Ако се наложи единият да бъде изпран, вторият трябва да бъде сложен незабавно. За всеки случай обаче, много фирми подсигуряват на работниците си повече от два комплекта, с цел да се чувстват по-сигурни, че имат нужното работно облекло за спецификата на своята професия.

Задължителната униформа включва горна част, панталон, престилка и на главата се слага шал, шапка или кърпа.

Нека обърнем внимание на основните характеристики на работното облекло на готвача.
То трябва да бъде преди всичко практично и устойчиво. Да издържа на високи температури. Материята трябва да бъде дишаща и да е удобна за работника. Хипоалекгичността на дрехата също е важен компонент. Ако работното облекло е направено от качествена материя, тогава то ще бъде устойчиво и на износване. И не на последно място, униформата трябва да бъде естетически красива.

За да може крайният продукт да отговаря на всички необходими характеристики, за производството му се използват смесени материали, съдържащи естествени влакна и полиестер. Те повишават устойчивостта на продукта към често пране. За да се подобрят защитните свойства, тъканта се импрегнира с антимикробен разтвор, добавят се влакна със сребърни соли.

Ако говорим за по-традиционен материал – памук, тогава цената на тази униформа ще бъде по-ниска, но в същото време тя има по-кратък експлоатационен живот.

В хранително-вкусовата промишленост чистата и спретната униформа е основно изискване. Хигиената и безопасността са неприемливи в тази индустрия. Най-малката грешка може да доведе до неприятни последици за здравето на потребителя и да навреди на бизнеса. Работната униформа трябва да отговаря на санитарните и хигиенни изисквания и лесно да се поддържа в правилна форма. Подходяща е за работа в  пекарни, кафенета, ресторанти и други предприятия за преработка на храни.

Как да поръчате работно облекло от сайта ни?

Можете да изберете продукти от каталога на уебсайта и да направите поръчка според желаните параметри: цвят, форма, конфигурация, размер. Доставката е възможна до всички точки на България.

Подобни публикации

Виц 24

admin

Ето как по-лесно да опознаете услугите, които почистващите фирми в София предлагат

redactort

Какви видове косачки за трева съществуват?

gri123
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .