Бизнес Финанси

Топ 10 на проектите, за които българите теглят кредит

Българите теглят все по-големи потребителски кредити, за да повишат жизнения си стандарт, показва новото издание на обзора “Потребителският кредит на българина” на БНП Париба Лични Финанси, България.

Най-често финансираните проекти с потребителски кредит у нас са за ремонт на дома, обединяване на задължения, покупка на употребяван автомобил, пари в брой, покупка на обзавеждане, теглене на пари за лечение, почивка, ремонт на автомобил, семейни тържества и образование.

Средната сума на молбите за ремонт на дома нараства с 8% от 5168 лв. през последните шест месеца. При кредитите за обединяване на задължения се наблюдава ръст от 10 на сто.

През последните шест месеца средният размер на молбите за покупка на употребяван автомобил достигна 6071 лв., което е ръст от 9%, в сравнение с миналата година., когато средната сума е била 5567 лв. Наблюдава се ръст на молбите за покупка на обзавеждане. Средният размер достига 3737 лв.

С ускоряването на икономиката, хората стават все по-спокойни по отношение на личните си финанси и кандидатстват за по-големи кредити с по-дълъг срок на изплащане, сочат още данните от проучването.

Мъжете и жените са почти еднакво активни при кандидатстване за потребителски кредит – 51,4% срещу 48,6%. При мъжете 69% от молбите са за покупка на употребяван автомобил, а при жените 64% за образование. Най-често при силния пол кандидатстват мъже между 20-39 години. Във възрастовата група 40-49 години се наблюдава относително равенство между мъже и жени, а при групата над 50 години преобладават жените.

Според данните на БНП Париба Лични Финанси над 70% от посещенията на “виртуалния магазин за кредити” са през мобилни устройства. От компанията прогнозират, че тенденцията ще се запази.

За да подобри клиентското изживяване , БНП Париба Лични Финанси пусна Facebook чат бот, който улеснява комуникацията между компанията и клиентите й. Ботът подпомага хората при кандидатстването за потребителски кредит, осигурявайки бърза обратна връзка при най-често задаваните въпроси.

 

ВИЖТЕ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ КРЕДИТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ТУК :

Подобни публикации

Трябва ли да теглите заем и в какви случай?

admin

В София се проведе KERAMO OPEN DAY – събитие за дизайнери, архитекти и строители

admin

Как да изтеглите кредит за пенсионери, споделят от Cash Credit

adminche