Бизнес Финанси

Как да намерите най-добрата оферта за потребителски кредит?

Когато теглите заем, независимо какъв е и от къде възнамерявате да го получите най-важния параметър, който следва да сравнявате е Годишен процент на разходите. Той е показателят, който се е утвърдил в световната финансова система като най-ясен. ГПР съставлява не само лихвата, но и всички дължими от потребителя такси и комисиони. Той е равен на това, което в крайна сметка кредитоискателя ще бъде изплатил като крайна сума на кредитодателя. ГПР има някои важни характеристики, които го правят най-съществения фактор за сравняване на предложения:

  1. Точност.
    Той показва каква ще бъде окончателната цена на кредита след прикючване на процеса по погасяването. Това е от голямо значение, тъй като по време на погасителния период се появяват в различни интервали различни разходи. Това прави важно какви са всички разходи, каква е крайната сума и в кога точно се внасят сумите. Например, един голям разход, който се внася по-късно може да влияе по-слабо върху крайния размер на задължението, в сравнение с един по-малък, но внесен веднага или в самото начало.
  2. Гъвкавост.
    След като бъде схваната нуждата от използването му е достатъчно само да се провери какъв е резултата, представен в проценти. Той показва целия размер на заема. Крайната цена по даден заем може да бъде много висока. На практика не е удобно да се помнят големи суми, при които разликите може да са в няколко лева, но точно те да са важни при крайното решение. Така че много по удобно е да се използват малки числа като ГПР, отколкото да се смята с пет или шестцифрени числа.
ВИЖ ПОВЕЧЕ КАК МОЖЕ ДА СРАВНИТЕ ВСИЧКИ ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТИ ЛЕСНО И БЪРЗО

 

ВИЖТЕ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ КРЕДИТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ТУК :

 

Подобни публикации

Как да изчистите кредитното си досие?

admin

Ръстът на кредитирането все повече притеснява банкери и анализатори

admin

ВАЛУТИ И ВАЛУТНИ ДВОЙКИ – Същност и значение

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .