Любопитно Обща категория Полезно Развлечения

Съзнателната любов е по-ценна от приказката, която сами си измисляме

Още от деца, всички ние започваме да градим нашата представа за това какво е романтика и какво е “истинска” щастлива връзка. Но от това не идва истинското щастие. Истинското щастие всъщност идва от  съзнателната връзка – тази, която е базирана върху емоционална зрялост, а не тази с принцове и стъклени пантофи.

“Съзнателната” любов не се страхува да бъде сама. Ако никога не сте чували за понятието “съзнателна” любов, определено си заслужава да се информирате.

Двойките, които споделят “съзнателна” любов, не виждат себе си като “сродни души”, които се нуждаят един от друг, за да бъдат завършени. Те вече са пълни хора, които не се страхуват да бъдат сами. Те свободно предлагат на своите партньори в техните взаимоотношения удовлетвореност и емоционална зрялост, споделяйки ги един с друг.

Хората, които са част от “несъзнателните” взаимоотношения, обикновено са незрели. Те търсят други, за да запълнят емоционалните си нужди и да намерят баланс, създавайки един вид токсична привързаност. За тези хора, манипулацията или фините емоционални изнудвания често са отговорът, помагайки им да установят връзка, защото се страхуват да бъдат сами. Те не знаят как да се справят правилно с емоционалната си незрялост.

В същото време онези, които виждат себе си като пълноценни и завършени личности също имат щастието да намерят свой партньор, който е също толкова емоционално зрял. Това са хората, които изпитват “съзнателна” любов, където всичко тече естествено. Няма изисквания, няма празнота за запълване, само взаимно доверие и разбиране – така че те изграждат здрави отношения. Техният стил на взаимоотношения не е идеален, но е автентичен.

“Съзнателната” любов ще дойде при вас, когато вече сте цели, просто не се насилвайте да намерите “съвършения” човек.

Подобни публикации

Как да бъдем по-здрави през студените месеци

admin

Съществуват ли хапчета за бързо отслабване и какви рискове могат да крият?

admin

Хора с невероятни умения – само малцина го могат! Сред тях ли си?

admin