Спорт

Стратегия по време на състезание

motorСлед като състезанието вече е започнало, стратегията ви е сравнително праволинейна – карате колкото се може по-бързо.  Тактиката, при която поддържате добри, но не първи класирания в спринтовите състезания преди финала /за да си осигурите добра изходна позиция за него, а през това време да избягвате поемането на рискове/ на моменти е подходяща, но запомнете: в картинг състезанията има само една цел. И тя е да карате максимално бързо, колкото можете по-постоянно, обиколка след обиколка. Направите ли това, и не допуснете ли грешки, имате шанс да спечелите.

Никога не поглеждайте назад, независимо с колко водите, за да проверите колко добре се справяте. Интересува ви единственото вашето собствено състезание. Така или иначе, няма как да въздействате на това, което конкуренцията ви прави. Можете да въздействате единствено на собственото си представяне. Ако решите да намалите леко темпото, защото имате значителна преднина, вероятността да направите грешка се увеличава. Същото се случва, когато забележите, че някой пилот ви се е залепил за задната броня, и станете прекалено нервни, опитвайки се да прескочите лимита. Никога, за нищо на света, не гледайте назад – концентрирайте се единствено върху вашето пилотиране, върху това да сте бързи, прецизни, и постоянни.

Можете да си помислите за намаляване на темпото в състезание единствено и само,  когато имате проблем с машината и трябва да завършите на всяка цена.

Когато преследвате друг пилот, който изглежда, че е по-бърз от вас, не отстъпвайте с мисълта „Никога няма да го догоня така или иначе…”. Колкото повече поддържате напрежението върху него, толкова по-вероятно е той да сбърка и да му отнемете позицията, или пък да получи повреда. Често състезанията се печелят от тези, които продължават да подлагат конкуренцията си на натиск, и са в подходяща позиция да се възползват от всеки евентуален техен проблем. Това означава обаче да сте достатъчно близо. Ако сте се отказали от преследването, късметът няма да ви е достатъчен.

Източник: http://vsichki-krediti.com/

Подобни публикации

В сериите “Айлендърс” и “Рейнджърс” продължава съперничеството между руските вратари

admin

Адидас презентира своите първи маратонки, които са създадени от роботи

redactort

Как да изберем камуфлажно и военно облекло

redactort