Развлечения

Само за страстни пътешественици: аромати, които ще ви пренесат в Истанбул.

Почивка лято
Почивка лято
Почивка лято

Без съмнение един от най-често посещаваните градове за екскурзия в Турция е не кой да е, а Истанбул. Изключително красив, обаятелен, динамичен и величествен, този град всеки ден, независимо от времено или сезона събира хиляди както чуждестранни, така и туристи, отказали се от почивката в България. Десетки световноизвестни автори са писали за него и са го възхвалявали заради неговия чар и магия, който се носи по всяка една уличка. Напълно сигурни сме, че ако веднъж вече сте посещавали Истанбул, още броени дни след връщането ви у дома, той отново ви липсва. Поради тази причина сме направили тази интересна статия, която съдържа няколко
аромата, чието ухание без съмнение ще ви отведе мислено в този красив град.

Топлите гевреци са традиционна тестена закуска, която може да се хапва не само на екскурзия в Испания или пък на екскурзия в Италия, но също така и в Турция. Техният приятен аромат рано сутрин ще ви помогне да си представите, че вече вървите по някоя от централните улици на Истанбул.

Силното кафе е безпорен любимец на всяка една държава по света, но такова, което е приготвено на джезве се употребява в малко такива, споделят туристи на екскурзия в Тайланд и Турция. Това е гореща напитка, която дори и подсладена със захар, отново си остава изключително силна и горчива, но за сметка на това пък пробуждаща и мечка, заспала зимен сън. Ако сте били на почивка в Гърция, или по-точно екскурзия в Тасос, най-вероятно сте прочели поне веднъж в някое меню, че се предлага силно турско кафе, тъй като заради огромната смесица от прехвърлящи се туристи от една на друга балканска държава, всяка една от тях се стреми да предлага ,,от всичко по нещо‘‘.

Миризмата на тютюн от наргиле също е много позната и може да се усети ако си и на почивка в Дубай също.

Прясно свареният, отново тъмен силен чай също е запазена марка на турците, но въпреки това може да се срещне по време на екскурзия в Дубровник, например. Да, чухте добре, няма нищо лошо в това държавите да попиват от чуждестранните традиции.”

Подобни публикации

Ходещия по вода !!! Невероятно видео :)

admin

Димитър Рачков и Христо Стоичков рекламират Winbet България

admin

Чувал ли си за Слендърмен? Виж невероятна шега с него!

admin