Култура

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ НА НОВАТА ПЛАТФОРМА « ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА»

ВИА Театър организира пресконференция на новата платформа за Виртуални интерактивни изкуства.

Датата е 30.03.2023 г. в “Клуб на Журналиста”, ул. Граф Игнатиев №4, ет. 1, гр. София, от 16:00 часа.

Платформата „Сцена-Портал за Виртуални интерактивни изкуства“ е продължение на предходен проект, Виртуална интерактивна  куклена сцена, финансиран по програма на НФК,. Тя ще направи изкуството по-достъпно за зрителите, посредством подобряване и разширяване на платформата и нейните функции. Зрителите ще могат да създадат потребителски профили и да се наслаждават на различни събития онлайн.

Във връзка с проект “Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез портал-сцена за виртуални интерактивни изкуства”, финансиран от Национален Фонд Култура, ВИА Театър са разработили анкета – проучване на опита и нагласите на публиката относно дигитализирането на сценичното изкуство.

ВИА Театър организира акнкета с въпроси, ключови за разработването и развиването на Платфората. Всеки желаещ може да вземе участие в проучватето като попълни анкетата на този линк:

https://forms.gle/f6zXMAPPZxLZGRTBA

 

Следим с интерес развитието на ВИА Театър и очакваме с нетърпение подробности относно новите функции на платформата.

 

Проектът “Стратегическо развитие на ВИА Театър чрез портал-сцена за виртуални интерактивни изкуства” е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програма “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации. (Дог.№ VRCHKO-22-67 06/09/2022)

Подобни публикации

Приносът на теорията на Айнщайн за съвременните открития за антигравитацията

admin

Фестивалът, проведен през декември 2018 (Warmi Takanakuy)

admin

„ПРАХ ПРИ ПРАХТА“ ПОД РЕЖИСУРАТА НА САВИНА БЪРЗЕВА ЩЕ БЪДЕ ИЗЛЪЧЕНО НА СЦЕНА-ПОРТАЛ «ВИРТУАЛНИ ИНТЕРАКТИВНИ ИЗКУСТВА»

admin1