Мода

Предимства и недостатъци на роклите от дантела

Дантелената тъкан е една от често срещаните материи в дамското облекло. Много красиво и феерично изглеждат повечето дантелени рокли, които са много популярни сред дамите. Какви са обаче недостатъците и предимствата на дантелата? Защо жените избират рокли от дантела?

 

Обикновено при пазаруване дрехите, които привличат вниманието на хората, са тези, които изглеждат красиви и дълготрайни. Като материя, която показва женските преимущества, роклите от дантела веднага грабват окото в търговския център.

 

Дантелен плат

 

Дантелените тъкани се делят на памучни и смесени тъкани. Всички памучни тъкани, поради своите памучни характеристики, могат да бъдат класифицирани като нееластични дантелени тъкани; докато смесената дантелена тъкан, наследяваща предимствата на естествените влакна и изкуствените влакна, може да се класифицира като еластична дантелена тъкан. Съставът на еластичната дантелена тъкан обикновено е смес от спандекс и найлон. Съставът на нееластичния дантелен плат е обикновено 100% найлон, 85% памук, 15% найлон, 100% полиестер и др., и се характеризира с това, че може да боядисва в един цвят.

 

Предимства на дантелата

 

  1. Мека тъкан: има три вида меки тъкани – трикотажни тъкани, копринени тъкани и ленени тъкани. Дизайнът на трикотажните платове в облеклото е предимно тип права тръба, което лесно отразява предимствата на трикотажните тъкани като мекота и простота; предимствата на копринените и конопените тъкани могат да направят облеклото динамично и извито, особено при производството на официални къси рокли с дантела.

 

  1. Освежаваща материя: предимството на освежаващата материя е, че дантелените линии на дрехите, направени от нея, са много ясни, а очертанията на облеклото са много очевидни, което може умело да украси формата на тялото. Дизайнерите ясно осъзнават това предимство. В дизайна на роклите те умело използват това предимство, за да покажат красива извивка.

 

  1. Прозрачен плат: предимството на прозрачната дантелена материя е, че е лека, тънка и прозрачна, и естествено излъчва елегантни и мистериозни ефекти. Най-често се използва при производството на бельо, което е дишащо и леко, много добро за кожата.

 

Недостатъци на дантелената тъкан

 

Най-общо казано, има много малко недостатъци в дантелената тъкан, но ако закупите дантела с по-ниско качество, лесно можете да откриете следните недостатъци:

 

  1. При носене дълго време и многократно пране дантелените дрехи лесно се деформират.

 

  1. Не само е лесно да се деформират, но и лесно образуват бобчета по плата..

 

  1. Колкото по-лошо е качеството, толкова по-лош е моделът на дантеленото облекло и не е много подходящ за носене.

 

  1. Дантелената тъкан с лошо качество може лесно да надраска кожата, което я кара да се чувства зле.

 

Снимка: Fashion.bg

Подобни публикации

Макси дънки за едри жени – основни препоръки за избор

admin

Как да пазаруваме изгодно от Obuvki.bg?

admin

Какво е сватбен фотограф и защо имате нужда от сватбена фотография?

admin1