Полезно

Наем на водоноска? Полезна информация за компании и частни лица

Живеете в зона, където никой не мие улиците Ви? Нужно Ви е някой да измие алеята пред блока Ви или къщата? Имате фирма с вътрешен двор и искате да почистите паркинга си?

Тук идва с услугите си фирма за измиване на улици, тротоари и площади. Обикновено подобна фирмае оборудвани с цистерни и водоноски. Водоноските биват с различен капацитет на резервоара. Най-малките са по четири-пет кубика, като най-обемните събират по над десет кубика вода.

Водоноскипонякога се наемат от местни общини и пътната агенция (АПИ) за измиване на улици, булеварди, мостове, площади, паркинги и дори магистрали. Практика е да се ангажират водоноски и от частни фирми за почистване на халета, гаражи, паркинги, плацове и т.н. Строителните фирми също ползват до услугите на цистерните, когато издават строителни обекти при Акт 16.

Някои търговски центрове и търговски вериги редовно поръчват подобни цистерни за измиване на улици и паркинги. Мръсното от зимния сезон – сняг, сол и друга мръсотия, биват отмити от водоноските и водоструйките и настилката се издава чиста.

Как да изберем водоноска?

Ако търсите водоноска, която да ангажирате за ден, в интернет има много предложения от всякакви фирми. Не се спирайте на първата оферта с ниска цена, за да не сгрешите. Проучете фирмата, разгледайте готовите и обекти. Попитайте от колко години работи на пазара и с каква техника разполага. Не е задължително една голяма и утвърдена компанияда Ви даде висока цена. Обратно, обикновено цените на добрите фирми за почистване са по-добри от тези на случайните малки фирми за водоноски.

Земеделските производители в България също често ангажират цистерни за напояване. Овощни градини, лозя и други култури трябва да бъдат поливани докато укрепне кореновата им система. Важно е да се осигури достъп до полето с насаждения и да има асфалтов път или чакъл до мястото.

 

Подобни публикации

Как да изберем дрехи, според типа фигура

admin

Как детските дървени влакчета помагат на детето?

admin

Започва приемът на документи за класиране на кандидат-студентите за учебната 2024/2025 г. в Югозападния университет „Неофит Рилски“

admin