Видео Полезно

Как се яде манго?

imagesКак се яде манго?

Тази статия ще ви представи трите основни метода как се яде манго. Въпреки, че мангото расте само в страните с топъл климат, този екзотичен плод се радва на голяма популярност навсякъде по света, защото плодевете му са сладки, вкусни и идеални за закуска или допълнение към всяко хранене. Преди да започнете да ядете мангото си, следва да сте наясно с многото начини как да го подготвите за храна. Следвайте тези съвети, за да подобрите опита си с манго.

aid191055-v4-900px-Eat-a-Mango-Step-4-Version-2

1 Метод – Подгответе мангото

Уверете се, че мангото е узряло. Ако го натискате с пръсти и те остават вдлъбнатина, тогава мангото е готово за ядене. Използвайте същия метод, както за авокадо или круша.

Ако докоснете мангото и то остава твърдо, оставете го за няколко дни, докато узрее. Ако консумирате манго, което не е узряло, то ще има стипчив вкус и горчив вкус.

Измийте мангото. Мангото трябва да бъде чисто, дори ако имате намерение да белите кожата.
Нарежете мангото. Преди да изрежете манго, имайте предвид, че в средата има голяма яма с формата на голям бадем. Нарежете мангото, както бихте направили с една ябълка, но внимавайте да избягвате ямата.
Необходими материали. За да купите или изрежете мангото си, ще ви трябва нож, дъска за рязане и купа.

2 Метод – Нарежете мангото на кубчета

aid191055-v4-900px-Eat-a-Mango-Step-5Нарежете мангото на половинки или трети, като избягвате голямата яма с костилката. След това направете вертикални разрези върху парчето, което държите. Сега направете хоризонтални разрези, за да създадете напречни шарки. Хванете месестата част на плода на гърба на половината и я избутайте напред, за да изглежда като цвете. След това просто издърпайте парчетата манго.

Ако не можете, използвайте нож, за да ги изрежете в купа или лъжица, за да ги издълбате от кожата.

Поставете кубчетата манго в купа, вземете лъжица и се насладете на сочния и ароматен вкус на този божествен плод! Ако искате да запазите кубчетата манго за по-късно, поставете ги в тапер, но да знаете, че най-доброто, което може да напривите е да ги консумирате пресни и свежи.
aid191055-v4-900px-Eat-a-Mango-Step-6

2. Поставете кубчетата манго в плодова салата. Плодът манго може да бъде фантастично допълнение към всяка плодова салата. Ако не искате салатата да бъде твърде течна от сока на мангото, изцедете манговите парчета, преди да ги добавите към салатата. Ето някои предложения за направата на вкусна салата:- Направете салата с папая, ябълки и пъпеш.

– Направете салата от манго и ананаси. Добавете щипка канела за вкус.

– Направете салата от манго, круши и няколко череши, нарязани наполовина.

– Направете салата от манго и портокали с лимонов сок.

aid191055-v4-900px-Eat-a-Mango-Step-8

3. Поставете манговите кубчета в десерт. Мангото са естествено сладки и ще работят добре в много десерти. Ето някои предложения.
– Сложете кубчета манго в кисело мляко.
– Сложете кубчета манго в сладолед.
– Поставете кубчета манго в оризов пудинг заедно с няколко стафиди.
– Можете да поставите кубчета върху всякакви десерти или да ги разбъркате.

3 Метод – Нарежете мангого на ивици 

Добавете нарязания манго плод към различни храни. Макар че кубчето манго е малко и по-гъвкаво, прясно нарязаното манго може да се поднесе с много обикновени ястия – от салати до основни храни. Възползвайте се максимално от нарязаното манго, като го добавите към разнообразни печени, задушени или сварени на пара храни.

aid191055-v4-900px-Eat-a-Mango-Step-112. Изсушете нарязаното на ивици манго. За да направите това, нарежете мангото на тънки филийки и изсушете парчетата, за да изсушите мангото. За добавка към кисело мляко, разбъркайте парчетата в торбичка с малко количество лимонена киселина.

Подобни публикации

Какво става, когато двама души се влюбят?

admin

Маскирани деца плашат хората!!! Смях :)

admin

7 корпоративни подаръка за всеки повод

admin