Полезно Развлечения

Нова хавлия – позната материя

Хавлиите са един от онези продукти в категорията спално бельо, в които можем да си позволим малко повече лукс. Като изключим, чистата потребност от хавлия след къпане, тяхната материя дава страхотното усещане за екстра комфорт, който наподобява това, което се предлага в най-луксозните спа курорти. За да си позволите нещо подобно, трябва да знаете как да изберете  и за какво да внимавате.  

Размерът на хавлията е от много голямо значение, ако търсите голям модел, търсете нещо поне 70 на 140 см. При хавлиите няма производство индивидуално за всеки, но има размери, които отговарят на сходните характеристики на човешкото тяло: височина при мъжете и жените.

Не случайно името на хавлията е такова, то идва от хавлиения плат, който има отлични характеристики за попиване на водата и за меко докосване до тялото. Трябва обаче да правите разграничение между хавлията и халата. Макар повечето модели за масовия вкус на пазара да са от една материя, хавлията е предназначена за по-бързо подсушаване. Тя е по-тънка за разлика от халата, който е по-дебел като материя и може да поеме водата, така че да го носите по-дълго време след банята, допълнителна екстра са качулката и колана, които ви дават възможност да се размотавате с него дълго време след банята..

Да се върнем на материята, обаче. Колкото по-скъпа е една хавлия, значи толкова по-качествен е памукът, от който е направена. Хавлиите също както много модели спално бельо могат да се правят от висококачествен памук, досущ като висококачественото спално бельо. Например ако искате възможно най-добра хавлия и не се притеснявате от цената, такива направени от Египетски памук са отлична опция.

Няма гаранция, че ще попаднете на хавлии от 100 % памук.  Много производители, за да ограничат недостатъците на памука го комбинират с полиестерна материя. Тези модели създават малко по-хладно усещане и нямат същата грапава повърхност, която сякаш обгръща тялото. Това разбира се не е недостатък за хора, които търсят хавлии с малко по-плюшено и луксозно усещане.

Подобни публикации

Прости правила за това как да съчетавате цветовете на дрехите

admin

Бронзова жива статуя нарушава правилата

admin

Съвети при избора на правилния годежен пръстен

king content
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .