Дизайн Технологии

Как да увеличите продажбите си през уеб сайта?

пазаруване презуеб сайт кошница

Според уеб дизайн студио SeoWebDesign има няколко начина, по които можете да подобрите количеството продажби през уеб сайта Ви. Не приемайте обаче всяко нещо, което ще ви посъветваме тук за чиста монета, тествайте кое работи за вас и за вашата ниша. Имайте предвид и че дигиталният маркетинг отнема време, докато резултатите от него станат видими, така че имайте търпение.

В нашия забързан свят, всеки иска незабавни резултати. Искаме храната ни да се приготвя по-бързо, искаме да комуникираме с хората незабавно и често ставаме нетърпеливи, когато едно нещо отнема повече от 3-4 секунди. Ако вече имате професионално изработен уеб сайт, но ви липсва главна стратегия как да продавате повече през него, тогава четете по-долу, защото събрахме основните точки, върху които да акцентирате. Знаем, че нямате търпение, затова няма да губим време и направо започваме с важните неща. Нека да започваме.

Придържайте се към опростена начална страница

Това може да е изненадващ съвет за повечето от вас, тъй като много хора предполагат, че е по-добре да покажат възможно най-много продукти на началната си страница, за да дадат на посетителите набор от възможности. След направени тестове обаче става ясно, че всъщност е точно обратното. Повече продажби се правят, когато има по-малко продукти, но повече текст, който да ги описва. Това позволява на вашата компания да се съсредоточи върху един или два конкретни продукта и да отговори на всички възможни въпроси, които посетителите могат да имат.

В идеалният вариант можете да покажете само 2-3 продукта, които са по-нови. Освен това, в горната част на страницата трябва да имате съвсем малък брой призиви за действие, за да не обърквате посетителите какво се очаква от тях да направят като следваща стъпка.

Добавете видеоклипове към ключовите ви страници

Mashable твърди, че добавянето на видеоклипове към някои от най-добрите Ви целеви страници, може да доведе до увеличение на реализациите средно с 86%. Нашият мозък обработва визуална информация около 60 000 пъти по-бързо от текста, което означава, че всички посетители на вашия сайт усвояват информация във видеоклиповете по-добре, отколкото биха прочели текст.

Ако предлагате нов продукт или услуга, които не са познати на аудиторията, тогава видео клипът с разяснения е напълно задължителен. Освен това видеата са и доста атрактивен начин да привлечете нечие внимание.

Помислете как да събирате пощите на вашите посетители

Имейл маркетингът все още е много използван инструмент, който има добра възвръщаемост. За да можете обаче да се възползвате от всичко, което той предлага, трябва да имате достатъчно мейл адреси. Само така можете да поканите аудиторията да се завърне на сайта Ви.

Според Forbes, един от най-добрите начини, по който можете да съберете мейл адресите – да предложите безплатен достъп до част от вашия сайт, която по принцип е невидима, освен ако клиентът не си остави пощата и имената.

жена пазарува във физически магазин

Изградете доверие чрез отзиви и истински казуси

Много компании вече са осъзнали какво значение могат да имат отзивите. Положителните отзиви определено ще поощрят клиентите ви да направят поръчка, докато отрицателните ще имат обратен ефект.

Освен отзиви, можете да засилите доверието, като публикувате снимки на екипа ви, реални казуси за продукти и услуги, които предлагате. Можете да подобрите репутацията си и като изградите личен контакт с някои от клиентите Ви.

Създайте съдържание, което е насочено към ключови пазарни сегменти

Създаването на качествено съдържание е сигурен начин да увеличите както трафика, така и реализациите си. Писането на специфично съдържание ще ви помогне да привлечете различни клиенти и да изразите опита си в бранша. Това е изключително печеливша стратегия за акредитация и по-високо популяризиране.

Продавайте екстри и допълнителни продукти

Търговска тактика е към основния продукт да се продават допълващи продукти, техни екстри или направо втори различен продукт. След като това се случва често на живо във физическите магазини, каква би била причината да не се случва и онлайн? Можете да увеличите продажбите си значително, ако разширите продажбената фуния с допълнителни опции. Например, ако продавате шалове, предложете и шапка, ако продавате хранителни продукти, предложете и книга с рецепти и тн.

Покажете ясно цените си

Освен цената, трябва да е ясна и стойността на вашата услуга или продукт. Разкажете как вашият продукт решава нуждата на клиента, какви са конкретните ползи и защо трябва да купят от вас, вместо от конкурентите.

Добавете секция с често задавани въпроси

Винаги на пръв поглед ни се струва, че хората познават сайта ни и могат лесно да се ориентират в него. Това е така обаче, защото Вие си го познавате. Всъщност потребителите най-често имат доста въпроси и се губят, търсейки точно онова, което им е нужно. Опитайте се да бъдете критични и открийте всички места, които могат да объркат посетителите на сайта Ви. Отговорете на всички въпроси и разрешете проблемите им. Всичко това ще увеличи конверсиите Ви значително.

Подобни публикации

Екстремна DDoS отбрана

admin1

Кои са важните фактори при вентилационни и климатични инсталации в офиса

king content

Козметичен стол – защо изборът на качествен продукт е от огромно значение?

admin