Полезно

Как да организираме хармонията в дома

Домакинските задължения нямат край. Това е всеизвестно независимо дали сте мъж или жена. Ако в началото на есента и на вас се налага да направите ремонт или да почистите основно всичко старо, то тези съвети дадени по-долу могат да са нова идея за добрите къщовници. Научете как:

Банята и тоалетната се нуждаят от постоянна грижа – това са местата, където не само ежедневно подлежат на трафик, но и вода, влага и препарати допринасят вида да се променя често. Ако не сте от хората, които бързо предприемат кардинални мерки и не сте договорили фирма, която да кърти всички стари плочки, фаянс и теракота, за да замените с нови, то опитайте да дезинфекцирате. За да не ви натоварва почистването, трябва да правите редовна дезинфекция.

Днес на пазара има куп подходящи продукти. С такива може да въведете в ред под, таван, стени, мивка и тоалетна чиния. Един път месечно е желателно да се използва антигъбичен препарат или антибактериален препарат. Периодичното ароматизиране на мокрите помещения и активният състав на биоензим, унищожава неприятната миризма. Не забравяйте да почиствате огледалата и лампите. Ако подът ви е от мрамор, може лесно да го измивате с помощта на неутрален препарат и мека четка. Не забравяйте винаги след почистването да подсушавате с кърпи или салфетки, за да не остават петна от капки и пръски. Последното е много важно, ако имате тъмен цвят или черен фаянс, теракот, мивка и други принадлежности в черно в банята.

Други трикове – лимонов сок може да използвате, както в кулинарията, така и в домакинството. Той може да върне блясъка на повърхностите. Кухненският кристал също се почиства лесно с парче лимон, а ръждата по душ, чешма и батерия в банята сякаш се стопява от действието на естествената киселина. По сходен начин може да е от полза и оцета. Той премахва неприятната миризма и петна. В съчетание със сода за хляб отстранява натрупвания от котелен камък и е страхотен дезинфектант. Само не забравяйте след използването му да проветрите помещенията.

Повече за услуги кърти чисти извозва разберете тук.

Подобни публикации

Болтовете от неръждаема стомана за изработка на градински мебели

admin

Тайните на младостта и красотата са разкрити!

admin

Какво да направите, за да вдъхвате доверие?

admin