Бизнес Полезно Финанси

Как да изчистите кредитното си досие?

Кредитно досие – изчистване!

Кредитната история е нож с две остриета. На практика отделните банкови финансови институции имат различни условия и тълкувания към профила на потребителите в Централния кредитен регистър. Тоест, не е открита рецепта за това как човек може да изчисти своето досие.

Един от най-често задаваните въпроси е свързан с това как при лоша кредитна история може да се получи отново кредит. В значителен брой случаи новия кредит се планира да послужи като по-икономичен и рационален начин за погасяване на основния заем и плащане на просрочията по него.

Най-често срещаните ситуации от този вид са, когато потребителя има няколко задължения едновременно към небанкови дружества, които впоследствие разбира, че не е в състояние да обедини чрез рефинансиране под формата на банков кредит.

Съществуват и доста ситуации, в които желанието за усвояване на нов заем е свързан с закупуването на лека кола, електроуреди или почивка. Като се изключи за какво ще бъдат похарчени средствата, политиката на банковите организации е такава, че спазва едно универсално правило. Нито една банка не би отпуснала нов кредит и не би одобрила заявка за рефинансиране, когато забележи, че в кредитната история на кредитоискателя фигурира просрочие за дълго време в ЦКР. За работещите във финансовата система това веднага задейства червената лампичка, че потребителя има икономичски трудности дългосрочно и идентифицира висок риск да отпусне кредит. В такива случаи, ако клиентът желае да рефинансира трябва да намери пари да се издължи за просрочията си в ЦКР и едва тогава да подаде заявка за заем.

По принцип няма готово решение за всеки случай, така че може да се направи консултация със специалист.

 

 

ВИЖТЕ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ КРЕДИТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ТУК :

 

Подобни публикации

Как се връзва тюрбан

admin

Тълпа и публика

admin

Фотографията е изкуство

redactort