Любопитно

Какви са най-търсените марки на тракторни гуми в България

Отминаха времената, когато земеделците изразходваха много физически труд по нивите, за да произведат и приберат реколтата от нивата. С напредването на технологиите и производството на иновативни трактори и модерна селскостопанска техника, животът на човека значително се облекчи. Тези машини обаче изискват и определена техническа поддръжка, включително и регулярната смяна на тракторните гуми и подбора на доказали се марки в областта.

Какви тракторни гуми има

тракторни гуми

Основната цел при производството на тракторни гуми е постигането на максимална теглителна мощ при ниски скорости. Голямо значение има видът на протектора. От тази гледна точка на пазара основно се предлагат два вида: диагонални и радиални. Първите са по-евтините и тяхното предимство е в добрата защита на страничния борд срещу срязване и протриване. Лесни са за ремонтиране и са достъпни, което ги прави и по-предпочитани. Вторите са подходящи за употреба при по-високи скорости на движение и имат способността да икономисват от горивото.

От друга страна, съществуват камерни и безкамерни тракторни гуми. Първите се срещат все по-малко. Особеното при тях е наличието на допълнителна вътрешна подложка, която при надуване с въздух под високо налягане изпълва външната. При безкамерните решения, вътрешната част липсва и позволява изминаване на определен пробег при пробождане, което е невъзможно при камерните видове.

Кои са най-предпочитаните марки в България

В страната ни има много земеделци, обработващи хиляди декари земеделска земя, които използват различни съвременни машини и селскостопанска агро техника: трактори, ремаркета, комбайни и т.н. Всички те се нуждаят от подходящи тракторни гуми, а към днешна дата на отрасловия пазар има голямо разнообразие от различни марки, най-търсените и предпочитаните сред които са:

  • Michelin – френска специализирана в производството компания, която е втори по-големина производител;
  • Nokian – финландски разработчик, предлагащ разнообразие от висококачествени и технологични продукти за камиони, автобуси, трактори. Това е единствената компания със собствени тестови ресурси;
  • Continental – немска мултинационална компания, произвеждаща висококачествени и иновативни продукти, автомобилни части, спирачни системи, автоелектроника и колела за превозни средства;

Goodyear – основана през далечната 1898 г., Континентал е специализирана в разработването на колела за различни видове агротехника.

Подобни публикации

Посивяване на косата

admin

Разрушаване на специфични сгради и конструкции

admin

Забавни маймуни, които няма как да не ви разсмеят

admin