Любопитно

Защо да заложите на охранителни щори за своя бизнес?

С увеличаване на битовата престъпност в България става все по-необходимо и спешно осигуряването на по-висока безопасност и сигурност на бизнеса. Охранителните щори могат да бъдат елемент в тази посока и сега ще разберем защо това е така, както и какви са предимствата и недостатъците им според G-Fenster?

Какво представляват защитните охранителни щори?

Базирани са на метални ламели, свързани помежду си чрез подвижни части, оформяйки гъвкаво правоъгълно платно, което се навива и съхранява в кутия, намираща се в горната част на П-образна рамка. Тя има странични водачи, позволяващи вертикалното сваляне и вдигане на ламелното платно, а чрез секретния заключващ механизъм охранителните щори действат като допълнителна бариера против вандализъм и кражби.

Ламелната конструкция е метална и много здрава, което значително повишава нейната надеждност и устойчивост на механични въздействия и разбивания. Основната функция е защитна, но може да се използва и като декоративен елемент, поради голямото разнообразие от цветове.

охранителни щори

Каква сигурност предоставят за бизнеса?

Защитните ролетки са доказали високото си ниво на безопасност и това се потвърждава всеки път, когато именно те са причината за неуспеха на крадците. Но кое ги прави толкова сигурни?

  • ламелните профили са метални – използваната за изработката им ламарина е с поне 0,4-0,5 мм дебелина, която ги прави трудни за разбиване;
  • заключващият механизъм – за него се използва специален секретен инструмент, който не може да се копира и използва от недоброжелателите;
  • простотата на конструкцията – за основа на охранителните щори се използва обикновена П-образна рамка, която е изградена от здрави и масивни метални профили с висока степен на якост.

Освен голямата надеждност охранителните щори са много елегантни и красиви. Тяхната конструкция може да е с оригинална оплетка тип решетка, която ги прави подходящи за използване за търговски витрини на магазини. Съществуват и плътни защитни ролетни решения за прозорци, тераси и вътрешни и външни преходни отвори.

Какви са предимствата и недостатъците им?

Използването на охранителни щори за бизнеса, според специализираните производители, предоставя дискретност, декорация и разнообразие от цветове за избор. Те са много дълготрайни и не изискват сложни процедури за техническа поддръжка. Цените им вече са доста ниски и достъпни за всеки бизнес, без значение дали са изработени от стомана, или алуминий. Имате възможност за избор от моторизиран и автоматичен механизъм за отваряне или затваряне, както и за прилагане на физическа сила.

Сред недостатъците е повишеното оскъпяване, особено при избора на модел с моторизиран механизъм. Последният изисква по-специална поддръжка за работоспособност и понякога може да бъде тромав при отваряне и затваряне.

Подобни публикации

Какво да направите, за да вдъхвате доверие?

admin

Лов на паяк с паяжина от 25 метра

admin

Колин Андрюс за явлението житни кръгове

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .