Мода

Имам сватба – какъв костюм да избера?

Предстои ви един от най-важните дни в живота – вашата сватба. Въпреки че овациите отиват предимно при булката, младоженецът също може да бъде под прожекторите като заложи да акцентира в правилен костюм. 

На световната пазарна ниша за мъжка мода можете да откриете множество варианти за костюми за сватба.

Основни условия, на които костюмът ви трябва да отговаря

За да изградите отличителна и блестяща визия, е необходимо вашия костюм за сватбата да отговаря на следните няколко условия:

  • Изберете риза, чийто размер не е малък – ръкавите на ризата трябва да са по-дълги от тези на сакото. Тя трябва да бъде с яка, за да може да се сложи вратовръзка или папионка. За такъв важен повод изберете само качествени изработки от дишаща материя, която няма да запарва кожата и да ви кара да се потите прекомерно;
  • Когато избирате панталон е добре да заложите на същия цвят като този на сакото или да съдържа елементи в този цвят;
  • Неутралните цветове създават най-елегантни и класически визии. Ако държите на строго официалната визия, заложете на черно, сиво или бяло;
  • Добре е ако физиката ви го позволява, да заложите на slim fit или regular slim;
  • Ако изберете неутрален костюм, е добре да заложите и на такива обувки. В случай, че предпочитате екстравагантна визия, изберете да акцентирате в цвета на обувките.

Смокинг или костюм

Ако искате да заложите на строго елегантната визия можете да изберете между два класически избора – смокинг или официален костюм.

Основната разлика между тях, е материята за изработка и аксесоарите, с които е най-подходящо да ги съчетаете. В зависимост от вашите предпочитания, можете да заложите на двата типа официално мъжко облекло. 

Смокингът притежава сатенени елементи, които са сред основните му предимствa. Сатененото покритие се намира върху реверите, панталона и копчетата. Участието на сатен в изработката на панталона се изразява в една лента по продължението на крачола. Смокингът е по-подходящ за вечерна сватба и в комбинация с папионка. 

Костюмът няма наличие на сатен в изработката си, но стои изключително елегантно и стилно. От гледна точка на аксесоарите, най-добре е да заложите на вратовръзка. Като допълнителен елемент от облеклото можете да включите и елече. 

Ако желаете да се отличите от всички гости, които най-вероятно също могат да заложат на костюм, то тогава вие можете да изберете смокинг. Ако търсите облекло, което ще можете да използвате и след вашето сватбено събитие, то по-добре заложете на костюм. 

Екипът от специалисти в областта на мъжката мода на Carducci съветва, да следвате собствената си интуиция и да заложите на избор, който ви носи удовлетворение и комфорт.

Подобни публикации

Универсално приложение: Ето защо да заредите гардероба си с различни модели сака

king content

Откъде започва модата на брошките?

admin

Различните видове сребърни обеци, които всяка жена трябва да притежава

gri123