Дизайн

Декорация на офис

Известно е, че човек прекарва по-голямата част от живота си на работното място. За да създадат добра атмосфера, благоприятна за висока производителност на персонала, ръководителите на компании трябва да помислят за интериора на офиса, в който работят служителите. В допълнение към офис обзавеждането, което изпълнява преките си функции, в работните помещения трябва да има някои елементи, които имат положителен ефект върху емоционалното състояние на персонала на компанията.

Картините и фотографиите най-често са декорация на офис стени. Това обаче не създава пълна хармония в офис пространството. Много рядко се срещат истории, които задоволяват еднакво всички служители. Също така е важно подобни произведения на изкуството да се намират на техните места за доста дълъг период от време. Те свикват с тях и спират да забелязват. Ако искат да добавят нови снимки или картини, служителите са изправени пред необходимостта да променят съществуващите геометрични пропорции. Това отнема допълнително време и като правило всичко остава същото. Можете да избегнете тази ситуация, ако използвате не само обикновени нокти като закрепващ материал. В такива случаи специалистите по интериорен дизайн препоръчват използването на низ, опънат от тавана. Картини или фоторамки са прикрепени към низ с тънка тел. Такова монтиране позволява не само да разменяте обекти, но и да добавяте нови без много време и усилия.

 

Магнитна дъска и многоцветни маркери ще помогнат за съживяването на строгата атмосфера на офиса. С тяхна помощ служителите ще могат да оставят различни съобщения, да направят необходимите бележки и коментари. Като правило с течение на времето такова табло се развива в комуникационен ъгъл за служителите, тъй като с помощта на магнити можете да поставите върху него допълнителна информация, която не се отнася до работни моменти. Това могат да бъдат снимки със забавни истории, интересни изказвания на известни хора и т.н.

 

Принципът на магнитната дъска може да се използва и за закрепване на плакати. Ако служителите на офиса са одобрили поставянето на плаката на стената, тогава дизайнерите съветват да се направи неподвижна магнитна рамка от магнетизирани ленти. С такова устройство плакатът ще има определено място.

 

Килимите без власинки изглеждат много оригинално по стените на офиса. Това е чудесно решение за фиксиране на различни видове документи и графики. Тези килими осигуряват алтернатива на обикновените коркови дъски за същата цел, пише Varna24.net.

Различни видове преносими конструкции внасят атмосферата на комфорт в офис пространството. С помощта на екрани или прегради от различни материали е възможно да се раздели работното пространство на зони. Днес дизайнерските студия предлагат необичайни преносими стени, изработени от най-оригиналните материали. Тъкани, завеси, опаковъчна хартия и други материали могат да се използват за създаване на неформална атмосфера. Ако желаете, можете сами да направите екрана, но първо трябва да се запознаете с мострите на пазара. Сред съществуващото разнообразие могат да бъдат намерени паравани в японски стил, направени от оризова хартия; конструкции от дърво, оборудвани с бамбукови подове или вложки от дебело платно, опънати върху рамка от твърд материал.

Допълнителен комфорт на работното място създава и наличието на малък рафт на стената. Като декорация е достатъчно да поставите няколко оригинални фигурки или цветни вази на рафта. Голям брой предмети, папки с документи и листове хартия ще превърнат рафта в събирач на прах и ненужни неща. Наличието на свежи цветя на рафта ще добави свежест към интериора и винаги ще радва очите на служителите в офиса. Изборът на цветове за такава стая трябва да се третира много внимателно. Желателно е това да са растения, които понасят добре продължителна липса на влага. Трябва да се има предвид, че служителите в офиса имат почивни и празнични дни, тоест поливането на растенията няма да бъде редовно. Фикусите, кактусите и някои видове палми се чувстват добре при такива условия. Що се отнася до цъфтящите стайни растения, тогава трябва да бъдете особено внимателни с тях. Миризмите на цветя могат да предизвикат мигрена или алергични реакции у служителите.

 

Когато започнете да подобрявате работното си място, помислете за горните препоръки и се погрижете да създадете благоприятна среда в цялата стая.

Подобни публикации

Как да увеличите продажбите си през уеб сайта?

gri123

Може ли всеки писател да създава уеб съдържание?

desito

Как да накарате клиентите ви да се влюбят във вашите кутии?

gri123