Развлечения

Да зарадваме близки и приятели: Защо изпитваме удовлетворение, когато подаряваме подаръци?

Подаряване на подарък

Всеки се радва, когато получава подаръци, но какво предизвиква щастие у нас, когато ги подаряваме? Традицията за поднасянето на дарове съществува от дълбока древност. Тя е претърпяла множество трансформации и дори днес не е еднаква в различните части на света.

Така или иначе, в основата си остава една и съща. Емоцията от поднасянето на подарък продължава да представлява интерес за социолозите и психолозите.

Според учените щедростта и стремежът ни да зарадваме близки, и дори непознати, е дълбоко заложен в нашите гени. Както във всичко останало, и тук прозира социалната ни същност и подтикът ни да създаваме общества.

Ще попитате, къде тогава е безвъзмездното намерение?! Докато избираме из онлайн богатството от подаръци на Presents.bg, ние съвсем целенасочено желаем да доставим радост в опаковка.

Вътрешните мотиви на всеки са строго индивидуални за всеки, но даряването от сърце не е мит. Има хора, които винаги и чрез всичко се стараят да извлекат само ползи за себе си. Те едва ли биха вникнали в текущото съдържание, макар да се счита, че щедростта е една от причините за продължителното съществуване на нашия вид.

Други представители на човешката раса са далеч по-алтруистично настроени. Нашият мозък е естествено устроен да изпитва удоволствие, когато споделя блага. Някои дори стигат до там, че изпитват по-голямо удовлетворение да изхарчат парите си за някой друг, отколкото за себе си.

Поднасянето на подарък (с повод или без) се явява съществена и неделима част от човешките взаимоотношения. Това може не само да заяви конкретни чувства, но да заздрави връзките между близки, приятели и роднини.

Осъзнат избор

Нека подчертаем, че тук не става дума за подаряването просто като факт. Добре е това да става осъзнато. Когато човек получава нещо, което пряко отговаря на неговата индивидуалност (дори и да не е най-практичната вещ), той знае че подаръкът е поднесен с мисъл и чувство за самия него. Това е гарантиран метод, че жестът ще бъде запомнен и оценен по достойнство.

Нужно е малко опознаване на личността, която искате да зарадвате. Оригиналните хрумвания също няма да останат недооценени. И тривиалните сувенири могат да се превърнат в изключително украшение за дома, само благодарение на ваша снимка, име или личен надпис.

Нужен ли е повод?

Винаги е добре да използваме поводите на близките си, за да им поднесем нашите признания. Но когато даровете са изненадващи, тогава емоцията е неповторима.

Не чакайте следващата емблематична дата, а направете своите планове още сега, като разгледате уникалните предложения на Presents.bg.

Независимо дали става дума за майка, дядо, сестра, любим, приятелка, учителка, дете…изненадата е гарантирана, ако подходите с малко креативна мисъл (и помощ от сайта) за следващата си оригинална покупка.

Подобни публикации

4 признака, че вашия партньор ви обича безумно

admin

Как да скроиш номер на приятел :)

admin

Дядо прави салто във въздуха! Непременно гледайте!

admin