Здраве

Всичко, което трябва да знаете за отслабването

Наднорменото тегло се превръща във все по-нашумял проблем на съвремието. Казусът “Как да отслабнем без да спираме да се храним и темата “Кетогенна диета”, предизвикват истински фурор в обществото. Има ли универсална формула за отслабване? – Има… Но първо трябва да се запознаете с всички условия/причини за възникването на проблема, за да разберете кои елементи на формулата, биха сработили при Вас. И така.Да започнем с първа стъпка…

Страдали ли сте от затлъстяване в детството?
Ако отговорът на този въпрос е да, отслабването ще е два пъти по-трудно за Вас. Клетките имат памет и единствено в ранна детска възраст броят на мастните клетки (в бъдеще депа), би могъл да бъде увеличен. Тоест, ако сте били с наднормено тегло като деца, вие имате по-голям брой мастни клетки и сте по-склонни към напълняване. Ето една смислена причина да не оставяте децата си “дебели” и да очаквате да компенсират килограмите във времето, с увеличаване на ръста.

Вашата възраст
Всеизвестен е фактът, че метаболизмът на младия човек (25-30 г.) е по – бърз, отколкото на възрастен. Колкото повече растете, толкова повече трябва да се съобразявате с калорийния прием.

Физическа активност
Ако не сте изявени спортисти, то за да отслабнете, трябва да се опитате да имитирате част от тяхното ежедневие. Най – лесно е да започнете да ходите по-продължително време. Следват упражнения (“кардио”) за повишаване на издръжливостта, а след това тренировки по график ( поне 2 пъти седмично). Ако директно стартирате с интензивни натоварвания, бързо ще се изтощите и ще се наложи отново да заобикаляте огледалото. Поне до следващия изблик на ентусиазъм за диета.

Страдате ли от хормонални нарушения?
Ако сте подложени на зверски глад и смятате, че кантарът Ви не работи, защото не помръдва, проверете вашите хормони (нарушения в дейността на щитовидната жлеза, полови хормони, надбъбречни жлези).

Гладуване
Пълният глад е изключително полезен, стига да не продължава повече от няколко дни. Разбира се, това ще ви даде бърз, но кратък ефект, защото организмът Ви минава в “авариен режим” и тъй като не е наясно с вашите бъдещи намерения – кога и колко храна ще получи отново /дали сте в Арктика или друга екстремна обстановка/, за да Ви съхрани, започва да складира всичко, което получи като енергия. Това е майката на т.нар “йо-йо” ефект, който всички мразим, но ако наистина се озовете на северния полюс, вероятно ще бъдете безкрайно благодарни за този природен механизъм.

Стрес
Стресът се превърна в отживелица и виновник за всичко. За съжаление или не, стресът влияе доста на навиците ни и поражда предпоставки за развитие на наднормено тегло. Каквото и да Ви се е случило, ако в момента четете тази статия, значи не е толкова лошо.

Вода
Колкото по-малко течности приемате, толкова повече затруднявате / забавяте протичането на биохимични процеси в тялото. Малко по-сложно става разграждането “на сухо”. Опитайте се да разтворите захарта в кафето си, преди да го налеете в чашата.

Продукти за отслабване
Продуктите за отслабване със сигурност ще Ви помогнат да постигнете желания ефект, ако не живеете с убеждението, че щом ги приемате, може да не променяте нищо останало. Най – малкото Ви дават по-добра психоемоционална мотивация.

Формулата за отслабване:
Прочетете внимателно текста по-горе. Анализирайте причините за възникване на вашия проблем. Ангажирайте волята си. Диета всъщност не означава “глад”, а хранителни навици. Променете навиците си и ще промените тялото си. Звучи просто, но всъщност това е единственият начин да отслабнете. Разбира се, не пречи да опитате всичко останало – модерно е да си нестандартен. В крайна сметка, рано или късно, сами ще достигнете до тези заключения.

Подобни публикации

Колко протеин може да абсорбира тялото ни за едно хранене?

admin

Здравословните ползи от овчето фета сирене

king content

Грижа за кожата: 5 съвета за здрава кожа

ilia
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .