Здраве

Всичко, което трябва да знаете за отслабването

Наднорменото тегло се превръща във все по-нашумял проблем на съвремието. Казусът “Как да отслабнем без да спираме да се храним и темата “Кетогенна диета”, предизвикват истински фурор в обществото. Има ли универсална формула за отслабване? – Има… Но първо трябва да се запознаете с всички условия/причини за възникването на проблема, за да разберете кои елементи на формулата, биха сработили при Вас. И така.Да започнем с първа стъпка…

Страдали ли сте от затлъстяване в детството?
Ако отговорът на този въпрос е да, отслабването ще е два пъти по-трудно за Вас. Клетките имат памет и единствено в ранна детска възраст броят на мастните клетки (в бъдеще депа), би могъл да бъде увеличен. Тоест, ако сте били с наднормено тегло като деца, вие имате по-голям брой мастни клетки и сте по-склонни към напълняване. Ето една смислена причина да не оставяте децата си “дебели” и да очаквате да компенсират килограмите във времето, с увеличаване на ръста.

Вашата възраст
Всеизвестен е фактът, че метаболизмът на младия човек (25-30 г.) е по – бърз, отколкото на възрастен. Колкото повече растете, толкова повече трябва да се съобразявате с калорийния прием.

Физическа активност
Ако не сте изявени спортисти, то за да отслабнете, трябва да се опитате да имитирате част от тяхното ежедневие. Най – лесно е да започнете да ходите по-продължително време. Следват упражнения (“кардио”) за повишаване на издръжливостта, а след това тренировки по график ( поне 2 пъти седмично). Ако директно стартирате с интензивни натоварвания, бързо ще се изтощите и ще се наложи отново да заобикаляте огледалото. Поне до следващия изблик на ентусиазъм за диета.

Страдате ли от хормонални нарушения?
Ако сте подложени на зверски глад и смятате, че кантарът Ви не работи, защото не помръдва, проверете вашите хормони (нарушения в дейността на щитовидната жлеза, полови хормони, надбъбречни жлези).

Гладуване
Пълният глад е изключително полезен, стига да не продължава повече от няколко дни. Разбира се, това ще ви даде бърз, но кратък ефект, защото организмът Ви минава в “авариен режим” и тъй като не е наясно с вашите бъдещи намерения – кога и колко храна ще получи отново /дали сте в Арктика или друга екстремна обстановка/, за да Ви съхрани, започва да складира всичко, което получи като енергия. Това е майката на т.нар “йо-йо” ефект, който всички мразим, но ако наистина се озовете на северния полюс, вероятно ще бъдете безкрайно благодарни за този природен механизъм.

Стрес
Стресът се превърна в отживелица и виновник за всичко. За съжаление или не, стресът влияе доста на навиците ни и поражда предпоставки за развитие на наднормено тегло. Каквото и да Ви се е случило, ако в момента четете тази статия, значи не е толкова лошо.

Вода
Колкото по-малко течности приемате, толкова повече затруднявате / забавяте протичането на биохимични процеси в тялото. Малко по-сложно става разграждането “на сухо”. Опитайте се да разтворите захарта в кафето си, преди да го налеете в чашата.

Продукти за отслабване
Продуктите за отслабване със сигурност ще Ви помогнат да постигнете желания ефект, ако не живеете с убеждението, че щом ги приемате, може да не променяте нищо останало. Най – малкото Ви дават по-добра психоемоционална мотивация.

Формулата за отслабване:
Прочетете внимателно текста по-горе. Анализирайте причините за възникване на вашия проблем. Ангажирайте волята си. Диета всъщност не означава “глад”, а хранителни навици. Променете навиците си и ще промените тялото си. Звучи просто, но всъщност това е единственият начин да отслабнете. Разбира се, не пречи да опитате всичко останало – модерно е да си нестандартен. В крайна сметка, рано или късно, сами ще достигнете до тези заключения.

Подобни публикации

Съставките на суровите торти: Силата на ядките и плодовете

redactort

Кетолон – Цена, Мнения и съдържание – Помага ли Ketolon

admin

Как да говорим за хосписните грижи: Разговори със семейството и близките

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .