Полезно

Видове гуми и смяна – основното, което трябва да знаем

Видове и смяна на автомобилни гуми – основното, което трябва да знаем

Автомобилни гуми – те един от основните компоненти на колелата на колата като цяло. Представляват гумена обвивка, която е монтирана на ръба на диска. Гумата се състои от каучук, който е направен от естествени и синтетични гуми и шнур (плат от метални, полимерни и текстилни прежди). Той осигурява надеждно свързване на колелата с пътна настилка, омекотява колебанията и компенсира грешката на траекторията на колелата.

Има няколко вида гуми: летни, зимни и за целия сезон. Всички те се използват в различни климатични условия.

Летните гуми са по-здрави, издържат на високи температури. Те попадат в контакт с нагрят асфалт в горещия сезон. При ниски температури такива гуми стават още по-трудни заради това, колата започва буквално да се плъзга по асфалта.

Зимни гуми – те са изработени от по-мека гума. При ниски температури (от 0 °), тази гума става гъвкава и дава увереност в шофирането. Силно се препоръчва да се използва каучук, който през лятото при положителни температури става още по-мек и бързо се износва. Това го прави безопасен за управление на автомобила.

Всички сезонни гуми се считат за най-бюджетен вариант, тъй като могат да се използват по всяко време на годината. Тези гуми са подходящи за умерен климат, където няма внезапни промени в температурата. Те запазват еластичност при относително ниски температури, но не издържат на екстремни студове или топлина. Всички сезонни гуми са подходящи за „пасивни” шофьори, които рядко пътуват на къси разстояния.

Друг момент, в които при избора на пълен набор точила за автомобила, внимание се отделя и на амортисьорите.

Амортисьорите са отговорни за комфорта на пътниците в колата. Те предотвратяват различни вибрации и трептене по време на експлоатацията на автомобила, както и са отговорни за съединителните колела с пътната повърхност.

Амортисьорите са неразделна част от окачването на всички съвременни автомобили. Те зависят от спирачния път, управлението на автомобила и неговата стабилност на пътя. Неправилните амортисьори причиняват повишено износване на механичните компоненти на автомобила (пружини на окачването, кормилната уредба, скоростна кутия, лагерите на колелата и др.). За да се определи износването на амортисьорите, е необходимо да се въведат в диагностиката окачването на всеки 20 000 километра. Основните признаци, че амортисьорите са попаднали в неизправност, са: резки удари, твърдост и трептене, натрупване по време на ускорение, почукване и вибрации на окачването.

В нашия каталог можете да намерите: амортисьори за чуждестранни автомобили, зимни и летни гуми, както и самият сервиз за смяна на гуми. Използвайте удобните филтри на сайта или въведете VIN-кода или номера на тялото в лентата за търсене и намерете детайлите в автомобилните критерии.

Източник: https://patna-pomosht-24.com

Подобни публикации

Кои суперхрани трябва да включим в лятното ни меню?

gri123

Защо регулируемите легла са чудесни за двойките

desito

Любопитни факти за парфюмите

admin