История Любопитно Обща категория

КОИ СА БАНДЕРОВЦИТЕ ?

Руският диктатор Путин произволно тълкува историята. Той заяви например, че Украинска държава не е съществувала и няма право да съществува! Видите ли Ленин я създал изкуствено?! Путин заяви също, че сегашна Украйна се управлява от «бандеровци» и «нацисти»! Неотдавна фамозният бивш КГБ офицер пък, авторитетно заяви в Скопие, че от Македония дошъл езикът на Русия?! Но това е друга тема. Сега да се върнем към «бандеровците». Кога и защо са се появили? Тук ще се абстрахирам от историята на Украйна и украйнците. От вековните борби на волните запорожки казаци срещу полската шляхта и руските помешчици, които се стремят да ги подчинят и закрепостяват. Именно в тази борба, достигнала апогея си при Богдан Хмелницки към средата на ХVІІ век, започва формирането на украйнската нация и държавност другарю Путин. Що се отнася до «бандеровците», те се появяват в началота на Втората световна война. Тогава, през февруари 1940 г. е създадено «Революционно ръководство на ОУН» (Организация на украинските националисти) начело със Степан Бандера. На 30 юни 1941 г. в Лвов ОУН обявява възстановяването на Украинската държава, използвайки настъплението на нацистите в СССР. Оттук идва и свързването на «бандеровците» с нацизма. Но Хитлер не само че не ги използва като съюзници, но разтурва организацията им и заповядва арестуването на Степан Бандера. Той остава затворен в концлагера «Заксенхаузен» чак до декември 1944 г. Затова «бандеровците» не могат да бъдат и «нацисти», нали другарю Путин!

През 1945 г. украйнските емигранти възстановяват ОУН, а от 1947 г. Степан Бандера отново я оглавява. До началото на 50-те години ОУН организира бойни групи за борба на украйнците срещу болшевишката диктатура. Това са именно «бандеровците» господа-другари русофили – борци за независима Украйна. През 1959 г. Бандера е отровен от агенти на КГБ. Де да беше само той?! Степан Бандера става един от националните герои на Украйна. На 20 декември 2010 г. украйнският президент Виктор Юшченко обявява Бандера за «Герой на Украйна»! Негови паметници има в няколко украйнски града. Кой има право да натрапва на украйнците друга «истина»? Великоруският диктатор Путин ли? Ако някой се бие срещу СССР в състава на хитлеровите войски, това е корпусът от същински руснаци на генерал Власов. Срещу родината си ли се бият обаче тези руснаци? Не, бият се срещу човеконенавистния режим на Йосиф Сталин за свободата на руския народ! Самият Власов излага причините защо от прославен съветски генерал в началото на войната «застава на пътя на борбата с болшевизма» в открито писмо: «Аз видях как тежко живеят руските работници, как селяните са гонени насила в колхозите, как милиони руски хора изчезват, арестувани без съд и следствие. Аз видях как се разсипва всичко руско. Видях, че на ръководни постове в страната, както и на командни постове в червената армия, се издигат подлизурки, хора, които не защитават интересите на народа… Терорът се разпространи не само върху армията, но и върху целия народ… За да спасим отечеството, влязохме в честен съюз с Германия»! Става дума за десетки хиляди руснаци, другари русофили!

Но откъде идва украйнският национализъм, насочен срещу Руско-съветската азиатска империя? По-горе посочих вековната борба на украйнците срещу руския имперски деспотизъм. Да я оставим обаче в миналото и да видим какво се случва в Украйна през същите тези 30 години на ХХ век, за които пише Власов. Времето на Сталиновата диктатура. В началото на 30-те години, по време на т. нар. «социалистическа колективизация» от целенасочен глад и жестоки репресии загиват според някои сведения 7 милиона, според други много повече от 10 милиона украйнци!!! Четете другари русофили, четете. Ако не ви се чете отворете поне Google и напишете само „Гладомор“. И ще видите за какво става дума. Ще видите и снимки на мъртви от глад хора по улиците на украинските градове, които живите прескачат! Ще прочетете как обезумяла от глад руска селянка осолява трупчето на едното си дете и казва, че Саша вече са го изяли, а Васка го осоляват за после!!! Големият съветски писател Василий Гросман пише, че край ж. п. линиите тогава имало купища кости на умрели от глад хора. Те горките молели пътуващите да им хвърлят храна. Но Сталин бил забранил да се отварят прозорците на вагоните! Пак Гросман пише, че тогава са загинали от „Гладомора“, от репресиите и в лагерите на ГУЛАГ над 17 милиона селяни. От тях над 80% били украинци!!! През втората половина на 30-те години на ХХ век пък, по време на т. нар. „сталински чистки“ е унищожен почти напълно елитът на украинската нация – учители, учени, писатели, инженери, военни, комунистически дейци… Става дума отново за десетки хиляди украинци, другари русофили! Ето от там идват „бандеровците“. Те са братята и синовете на онези милиони жертви. Сегашните „бандеровци“ пък са внуците и правнуците им.

 

В сегашната брутална агресия на азиатския деспот Путин в Украйна отново загиват много украинци. Отново украинските градове са разрушавани безогледно. Интересно, защо след нахалните декларации на Путин, че едва ли не той „освобождавал“ украинците от „бандеровци“ и „нацисти“ те не посрещат руските войски с хляб и сол?! Напротив, жените и децата на Украйна бягат към Полша, Румъния, Словакия, Молдова… Мъжете на Украйна пък се бият самоотвержено срещу руските агресори! И няма да престанат да се бият. Е, всичките ли са „бандеровци“, другарю Путин? А какви ще станат прогонените в Полша и Румъния милиони украински деца, когато се върнат в разрушените си домове, другарю Путин? Ще станат именно „бандеровци“, а омразата им към вашата Руска азиатска империя вече ще бъде истинска!!! Зомбираните от путиновата демагогия и водката руснаци пък, празнуват годишнината от анексирането на Крим и приветстват „успехите“ на „героичната си армия“, която разрушава Украйна!!! Та нали самият Путин не много отдавна призна, че 50% от руските мъже умират до 50-годишна възраст от пиянство! Но още по Горбачово време, през 1987 г., съветският икономист Николай Шмельов писа в списание „Новый мир“, че над 80% от съветската индустрия е на технологичното ниво от преди Втората световна война. Над 30% от населението на Съюза пък, деградирало морално и физически от пиянство и безделие! Четете другари русофили, четете. И сега тази деградирала азиатска империя отново се опитва да установява „нов световен ред“?! И отново с брутална агресия! Опази Господи!

 

проф. д-р Димитър Димитров

 

Подобни публикации

Дали антигравитацията съществува?

admin

Какво да направите, за да вдъхвате доверие?

admin

Апартамент Наем София

desito