Анализ Бизнес

Базови оператори

bazovi-operatoriАнализът е едно от най-важните неща в SEO, в противен случай целият проект е обречен на неуспех още в началото.

Съществуват най-различни инструменти, както платени, така и безплатни, които могат да правят всякакви анализи и проучвания. Някои от тези инструменти се използват лесно, но други не толкова. Най-полезният инструмент е търсачка в Google, която осигурява полезни данни за всеки сайт.

Съществуват базови оператори, които всеки потребител може да използва и които помагат в проучванията. Ето и някои от тях:

Най-разпространени са кавичките. Ако търсите определено нещо в кавички (например „оптимизация на сайт“), то резултатите ще бъдат сведени до точно тази фраза, в същия словоред, въведен в браузъра. Но ако търсите същото нещо без кавички (оптимизация на сайт), тогава резултатите ще бъдат в неопределен ред.

Ако добавите минус пред някоя дума, това ще означава, че я изключвате от търсенето. Например : „-електронен магазин“. Резултатите ще покажат само „магазин“ или друг сходен резултат. Но ако добавите плюс, резултатът ще бъде обратния.

Също така, ако ред ключовата дума поставите символа „~”, Google ще Ви покаже подобни на ключовата дума и нейните синоними.

С оператора „OR“, което може да се замести с права черта “|”, търсенето е за една единствена дума.

Друг базов оператор е „Wildcards”  или така наречените луди карти, който е много полезен. Той представлява звездичка- * и когато се постави в търсачката на Google, това означава, че тя може да бъде заместена с друга дума.

Например, ако търсите „seo *”,  резултатите ще бъдат за „seo блог”, „seo оптимизация” и т.н.

В SEO основно Wildcards се ползват за търсене на места, където може да добавите Вашия линк. Например: ключова дума „регистрирай * сайт”, или- ключова дума „добави * сайт” и др.

Също така имате възможност да персонализирате още повече вашето търсене по следния начин– ключова дума intitle: „добави * сайт”.

Източник: www.mmarchev.com

Подобни публикации

5 грешки в модата на специални поводи

redactort

Какъв вид реклама да изберете за Вашия бизнес?

admin

Нова теория за времето показва, че настоящето и бъдещото съществуване едновременно

admin