Развлечения

Колко може да ви струва сватбата?

Ние българите много обичаме да се показваме какви тържества можем да правим. Когато става дума за сватба, нещата стават още по-тънки. Този да не се обиди, онзи да не каже нещо и накрая никой не помислил за главните действащи лица – младоженците.

Тук, съвсем информативно, ще ви покажем до какви граници се движат цените на някои основни услуги, свързани със сватбения ден и на тяхна база можете да се спрете на конкретна оферта на сватбена агенция Варна.

Много от услугите можете и да спестите, тъй като не са задължителни и имат по-поносима алтернатива.

Фотографът за сватбеното тържество имат три нива на заплащане – от 700 до над 1000 лв. Това включа заснемане на сватбата в продължение на 8 до 12 часа и прехвърляне на снимките на диск. По желание на младоженците, може да бъде нает и втори фотограф, но услугата ще се оскъпи средно с 500 лв.

Видеозаписът на тържеството ще ви коства между 700 и 1800 лв. в зависимост от камерата, която ще се използва.

За да сте сигурни, че по време на празничната вечеря всички ще се забавляват, можете да поканите дисководещ, който има добър опит със сватбените тържества. В повечето случаи цената му ще е средно 90 лв. на час. Някои дисководещи имат и собствено осветление, което добавя допълнителен ефект.

Ако ритуалът ще бъде проведен извън ритуалната зала, ще трябва да поканите длъжностно лице, чието заплащане е между 150 и 330 лв.

Почитателите на фолклора могат да си поръчат фолклорен оркестър и танцьори, които ще ви струват между 300 и 500 лв. Оркестърът ще свири при взимането на булката и за кумовете, а танцьорите обикновен са с 30 минутна програма.

Някои младоженци искат да имат водещ на празненството. Тук вече няма как да уточним цена, тъй като всичко е строго индивидуално и се договаря лично с всеки от желаните водещи.

Подобни публикации

Останете сами, докато не срещнете някой, който наистина да ви заслужава

admin

Как да привлечем вниманието му чрез дамски дрехи

redactort

Архитекти и звезди отпразнуваха рожденият ден на Керамо

admin