Развлечения

За какво може да използвате маркери Posca?

креативен мъж рисува с маркери posca

Маркерите Posca ви позволяват да контролирате нанасянето на цветовете по начин, който не може да се сравни с другите маркери. В MaestroPan ще откриете пълната гама от маркери Posca, с които да създадете вашето творчество. Акрилните маркери са с различни писци и могат да създават тесни и широки линии. Това ги прави идеално средство за рисуване на най-разнообразни предмети.

Маркерите са с акрилна боя, която съхне бързо, както акрилните бои и заради това, използването им е много гъвкаво. Обикновено художниците обичат да използват ярки цветове върху хартията. Маркерите Posca са идеални за създаването на акценти и детайли в картините.

Освен от художници, те се използват и от скулптори. Благодарение на тях, те успяват да оцветят с наситени цветове техните произведения на изкуството.

Дори уличните артисти използват тази марка маркери, когато рисуват върху бетонни или тухлени стени. Могат да се нанасят дори и върху стъклени прозорци, за да пресъздадат усещането за цветно стъкло или пък просто за рисувана украса по прозорците. Ако вие тепърва започвате да се занимавате с изкуство, то съвет от нас е да се доверите на маркерите Posca. Убедени сме, че няма да съжалявате и за секунда.

Маркерите съдържат акрилна боя

Маркерите Posca са с действителни пигментни бои с малко топче вътре в цевта. Необходимо е да бъдат разклащани всеки път преди употреба, за да се смеси боята до правилната консистенция. Акрилната боя се нанася изключително лесно, като притежава много голяма покривност. Боята е течна и гладка. Тя е и толкова непрозрачна и плътна, че може да се рисуват светли нюанси върху тъмна повърхност.

Освен всички останали позитиви, които притежават тези маркери, техните връхчета могат и да се сменят. Трябва да споменем и че боята е на водна основа и могат да се смесват различни цветове.

маркери posca използвани от жена

Може да се използват върху най-разнообразни повърхности

Тези маркери са известни с удивителното си прилепване към почти всички повърхности:

  • Върху хартия – всички видове хартия и картон като паус или фотохартия. Боята не изтича през хартията;
  • Нанася се лесно и върху акрилни картини – перманентни са и най-добре се запечатва с лак;
  • Върху камък, бетон и мазилка – най-добре върху запечатани повърхности и след това с няколко тънки слоя спрей лак;
  • Върху керамика – стават трайни след изпичане;
  • Върху стъкло – полупостоянни са върху витрини (може да се нанасят от вътрешната страна на прозореца или витрината).Отстраняват се чрез изтъркване с почистващ препарат за прозорци. Ако стъкленият предмет се изпече във фурна, нарисуваното става перманентно;
  • Върху текстилна материя – превръща се в перманентнопокритие след изглаждане на материята с ютия. (глади се само от обратната страна);
  • Върху пластмаса или латекс – перманентни са;
  • Върху метал – чудесно се нанасят върху метални изделия и могат да се оставят да изсъхнат на открито. Ако металът ще стои на открито, тогава е препоръчително да се запечата с лак.
  • Върху дърво – най-добре се нанасят върху запечатани повърхности и след това трябва да се минат с няколко тънки слоя спрей лак.

Маркерите Posca са страхотни за непорести повърхности. Доста хора ги използват за рисуване върху стъкло и пластмаса. Те не нараняват средата, върху която се нанасят и в същото време предлагат красиви цветове. Също така лесно се използва бял цвят върху тъмни повърхности, което много малко маркери могат да го постигнат като ефект.

Posca маркерите са добри за начинаещи

Ако нямате много опит с рисуването, то това са вашите маркери, с които да започнете. Ще ви предложат гъвкавост и лесна употреба. Можете да ги използвате върху разнообразни повърхности и смело да експериментирате с цветове, ефекти и смесвания. Не са малко и цветовите вариации, които предлагат от бранда, така че и това ще ви насърчи към експерименти и творене.

Подобни публикации

Деца си правят номера на детската площадка :)

admin

Животни бягат по футболния терен

admin

Смешно видео с овце, които нападат хора на улицата

admin