Обща категория Полезно

Лaминиpaнитe интepиopни вpaти

С времето лaминиpaнитe интepиopни вpaти cтaнaха вce пo-пoпyляpни. Πpичинитe зa тoвa ca мнoгo, но ocнoвнитe ca тяхната виcoĸa пpaĸтичнocт и цeнaта им, която е достъпна за всеки джоб. Лaминиpaнитe вpaти притежават качеството дa издъpжaт нa въздeйcтвиeтo нa тeмпepaтypните промени. Те са пожароустойчиви. Въпреки, че са подлижени на ежедневна и груба еклплоатация, те имат възможността да запазят своята красота. Всички малки деца обичат да рисуват с фулмастри върху всякакви повърхности в дома- по стените, вратите и т .н. А големите от своя страна често затръшваме силно самите врати. За щастие ламинатът може да издържа на подобни предизвикателства, които понякога се налага да понася, но тези интериорни врати не губят красивия си външен вид.

Ламинираните интериорни врати са доста видове. Предимно те се различават по качеството на своето покритие. Ламинатът, който е най- евтин е тънък като хартия и се състои от акрилни смоли или меламин. Този вид покритие не е достатъчно здраво, освен това и не е екологично чисто. То най- често се използва за облицоване на повърхности с големи кривини, тъй като е тънко около 0.2 мм.

Това покритие създава идеалната илюзия за естествено дърво. Но също така има и много недостатъци: не само че не е екологично чисто, но няма хубаво сцепление с основата и е нискоустойчиво на UV лъчи, което е основна причина за неговото бързо повреждане, при което се образуват много пукнатини и неравности и губи цвета си. Единственото предимство на тези интериорни врати е ниската им цена.

Ламинатът, чиято дебелина е между 0.4 и 0.8 мм има много повече положителни качества. Той представлява полимерно покритие, което е изключително устойчиво на различни механични натоварвания, както и надрасквания, и за разлика от първото покритие, то е устойчиво на UV лъчите. Този ламинат има перфектна имитация на дърво и това го прави много предпочитан материал от купувачите. Тези ламинирани интериорни врати са с изключително висока устойчивост на термични и механични въздействия, а цената им е доста добра, така че вски може да си ги позволи.

Производителите на ламинирани интериорни врати все повече търсят начини за повишаване качеството на покритието и непрекъснато провеждат различни тестове и изпитания. Последните иновации много малко се различават от естествения фурнир. Едно от най- големите предизвикателства е екологичната съвместимост, която се следи изключително строго. Производството на ламинирани врати до голяма степен спасява горите. Тези врати се предпочитат още, защото са много евтини, а покритието им е от естествен фурнир.

Ламинираните интериорни врати имат много повече преимущества пред вратите, които са произведни от естествени материали. Поддръжката на тези врати е изключително лесна и лека, не се изискват абсолютно никакви почистващи препарати. Те могат де се измият само и единствено с чиста вода. Имат добро качество, висока устойчивост и могат да издържат дълго във времето без да се налагат ремонти или подмяна от нови. Докато интериорните врати, които са създадени от естествени материали са много по- скъпи и изискват много повече грижи и и по- голяма поддръжка. Ламинираните врати са красиви и практични, дълготрайни са, а най- важното е, че са на достъпни цени. Те притежават всичко, което е необходимо за една врата.

Източник: http://mebeli-za-bania.com/

Подобни публикации

6 правила на дългата рокля

admin

Как да поддържаме плуговете в добро състояние

admin

Какво ли е изхвърлило морето?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .