Обща категория

Самостоятелна подготовка по английски, или как да спестим пари!

Плащате и отивате на курс по английски – това е широкопознатия, класически модел за изучаване на чужд език. Има и алтернатива! Днес, можете да научавате чужди езици безплатно!

Със сигурност по-голямата част от Вас на различен етап от живота си е разчитала на платените услуги, които предоставят езиковите училища или частните учители. Свикнали сме с мисълта, че изучаването на език струва и то немалко пари! За хората, които искат да придобият знания по този начин, това са разходи в порадъка на няколкостотин лева годишно.

Може ли да се изучи английски език, без да се плаща на учители? Отговорът е: да!

Може ли да науча английски от Интернет?

В повечето случаи, хората мислят, че това, което е скъпо, непременно е качествено. При изучаването на езици, това твърдение, често е обратно. Невъзможно е да научите английски език посредством курс, ако това „обучение“ се свежда до писане на домашна работа два пъти седмично. Ако не учите ежедневно, систематично и по подходящ начин, дори най-скъпият на света курс по английски – няма да Ви помогне. Ако пък, учите систематично, тогава, не са Ви необходими никакви курсове!

От какво да започнете?

Изучаването на английски най-добре е да започнете от научаването на изречения, които са в тясна връзка с Вас самите, с това което правите и това, което Ви интересува. Учебниците по английски имат един основен минус. Уроците са подредени по схемата: от най-лесния към най-трудния, при което всеки урок е на различна тема и не винаги е това, което Ви засяга лично. По този начин, Вие сте принудени да научавате изречения, които не Ви интересуват. Нищо чудно, че не можете да се мотивирате.

Намерете книги на теми, които Ви интересуват, започнете да гледате любимият Ви сериал на английски, слушайте музика. Превеждайте текстовете на песни, които харесвате. Гледайки например сериал, който по-рано сте гледал/а в българската му версия, автоматически ще научите цели фрази. Това ще се случи много по-бързо, отколкото очаквате.

При първите срещи с английския, не се измъчвайте излишно с граматиката. След определено време, сами ще почнете да забелязвате определени правила, конструкции и зависимости.

Ако все пак, за Вас е необходимост, самостоятелната Ви подготовка да е придружена от „учител“, достатъчно е да напишете в ютуб “Englishforbeginners”…

Как да учите думи?

Практикуваният метод от много хора на изписването на самостоятелни думи, за съжаление, не е много ефективен. Много е трудно да се научат изкарани думи от контекста, написвайки ги на лист хартия, една след друга. Също така, изписването на думи, на отделни малки картончета – и това не помага. Езикът е социално действие и служи за комуникация с друг човек. Ето защо, говорейки не използваме изпокъсани от контекста думи.

Лексиката е най-добре да научавате с цели изречения. Не си струва да учите цял списък с изречения. Намерете едно изречение, което Ви е необходимо иго повтаряйте веднъж или няколко пъти дневно. След няколко дена, когато научите това изречение, преминете на следващото. Например, научете подходящи изречения, за да можете да взимате участие в дискусии на любима от Вас тема.

Подобни публикации

Уеб дизайн – концепцията на уебсайта и целите на дизайна

desito

На кой да поверим ит поддръжката на бизнеса ни?

admin

Кредит срещу банкова гаранция

admin