Полезно

Има ли значение размера на телефона

telСлед като на пазара има всякакви модни тенденции за телефоните — колко големи да са, цветове, форми и прочее, всичко това ни кара да си зададем въпроса — заслужава ли си по-голям телефон?

Всеки е виждал онази картинка с наредените в редица модели за последните 30 години, в която по средата се казва „можем да гледаме п**но“ и според нея от там се предполага, че сме започнали да уголемяваме екраните на телефоните си.

Това далеч не е така. Нищо от това не е доказано, но по-логичен начин това е причината.

Колкото повече гледате малкият екран, толкова по-голяма е вероятността от увреждане на зрението ви. Ако гледате в една малка точка и в една голяма, естествено, че ще е по-добре да гледате в голямата, защото нея я виждате по-добре и не правите толкова голямо усилие да я видите или да я разпознаете. Това абсолютно важи и за смартфоните. Много по-лесно се вижда нещо на голям екран от колкото на малък.

По-удобен за използване. Колко от вас, които имат смартфони с 5 инчови екрани, са хващали нещо с физическа клавиатура и са го усещали така странно и носталгично? Доста, нали, така е защото вече сте свикнали с големия си смартфон и не можете да се върнете назад към малките телефончета с антенки и физическа клавиатура.

Можете да правите много повече неща на него. Тук просто няма спор. Вярно, нокия 3310 може да разруши цяла сграда и да се обадите на някои, но това е основното. С един смартфон, можете да вършите още повече неща — селфита, спамове по-социалните мрежи, да гледате някои нови филми и прочее. Все модерни неща.

Добре, някои от вас ще каже — но аз не ползвам смартфон и не се нуждая от всичко това. Да, има такива, защото този тип хора, не че живее в праисторическата ера или нещо подобно, те просто наистина не се нуждаят от такива неща. Те си ползват телефона за прозвъняване на няколко разговора и няколко съобщения. Не са свикнали да са забили главите си постоянно в екраните.

И отговорът на въпроса — „Има ли значение размера на телефона“ е, зависи от вас. Зависи за какво го ползвате и за какво наистина ви трябва. Естествено, много хора просто си купуват смартфони, защото така е модерно, но все още има малка част от хора, които да си купуват телефон според нуждите си, да не говорим за тези, които нямат и пари за телефон.

Подобни публикации

Как се връзва вратовръзка?

admin

Здравословно хранене в училище – това не е невъзможно

admin

Видове болкоуспокояващи лекарства

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .