Полезно

Има ли значение размера на телефона

telСлед като на пазара има всякакви модни тенденции за телефоните — колко големи да са, цветове, форми и прочее, всичко това ни кара да си зададем въпроса — заслужава ли си по-голям телефон?

Всеки е виждал онази картинка с наредените в редица модели за последните 30 години, в която по средата се казва „можем да гледаме п**но“ и според нея от там се предполага, че сме започнали да уголемяваме екраните на телефоните си.

Това далеч не е така. Нищо от това не е доказано, но по-логичен начин това е причината.

Колкото повече гледате малкият екран, толкова по-голяма е вероятността от увреждане на зрението ви. Ако гледате в една малка точка и в една голяма, естествено, че ще е по-добре да гледате в голямата, защото нея я виждате по-добре и не правите толкова голямо усилие да я видите или да я разпознаете. Това абсолютно важи и за смартфоните. Много по-лесно се вижда нещо на голям екран от колкото на малък.

По-удобен за използване. Колко от вас, които имат смартфони с 5 инчови екрани, са хващали нещо с физическа клавиатура и са го усещали така странно и носталгично? Доста, нали, така е защото вече сте свикнали с големия си смартфон и не можете да се върнете назад към малките телефончета с антенки и физическа клавиатура.

Можете да правите много повече неща на него. Тук просто няма спор. Вярно, нокия 3310 може да разруши цяла сграда и да се обадите на някои, но това е основното. С един смартфон, можете да вършите още повече неща — селфита, спамове по-социалните мрежи, да гледате някои нови филми и прочее. Все модерни неща.

Добре, някои от вас ще каже — но аз не ползвам смартфон и не се нуждая от всичко това. Да, има такива, защото този тип хора, не че живее в праисторическата ера или нещо подобно, те просто наистина не се нуждаят от такива неща. Те си ползват телефона за прозвъняване на няколко разговора и няколко съобщения. Не са свикнали да са забили главите си постоянно в екраните.

И отговорът на въпроса — „Има ли значение размера на телефона“ е, зависи от вас. Зависи за какво го ползвате и за какво наистина ви трябва. Естествено, много хора просто си купуват смартфони, защото така е модерно, но все още има малка част от хора, които да си купуват телефон според нуждите си, да не говорим за тези, които нямат и пари за телефон.

Подобни публикации

Какви характеристики са важни при закупуването на алуминиеви радиатори?

redactort

Два вида мъжки прически, които са особено популярни през тази година

admin

Идеи за подреждане на спалнята

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .