Обща категория Полезно Технологии

LED интериорни осветителни тела

интериорно ЛЕД осветление

Ако това не е първият материал на който попадате за LED интериорни осветителни тела, значи вече знаете, че те са по-енергоспестяващи и имат по-дълъг живот. Освен това най-вероятно знаете и че при тях има значение колко им е мощността, ъгъла на лъча, оттенъка, както и цветът на температурата. Двете най-важни неща, обаче върху които трябва да се фокусирате при избора на интериорно LED осветление са нивото на яркост и цвета. Когато обзавеждате дадено помещение, независимо дали е собствения ви дом, офис или магазин, има няколко неща , които трябва да съобразите. По-долу сме подбрали насоки с най-полезните неща, които да имате предвид, когато поръчвате интериорно LED осветление и трябва да го съчетаете с интериорния дизайн.

Какво LED интериорно осветление да сложим в спалнята?

Повечето хора искат спалнята им да е с меко, релаксиращо сетивата осветление, заради това най-добрият избор тук е осветително тяло, което излъчва мека или топла светлина. Добре е да избягвате осветителни тела, които имат висока температура и силна яркост. Това би нарушило циркадния ви ритъм, което значи, че няма да може да заспите. Циркадният ритъм е цикъл, който зависи както от денонощието, така и от количеството светлина, което приемаме. Той може да бъде трениран или да се адаптира и това е проблем, когато се адаптира към прекаленото количество светлина излъчвано от лампите и не позволи на организма да заспи, заблуждавайки го, че е светлата част на деня.

В спалните ни, освен главно осветление имаме и локално, най-често изразяващо се с лампа за четене. LED нощна лампа трябва да е с неутрална светлина, защото студено бялата светлина ще контрастира със страниците на книгата, която четете. Препоръчителните лумени за интериорно LED осветление в спалнята са между 1,500 и 4,000 Lumens, препоръчителният цвят на температурата е между 2700 и 3000 Kelvin. Богат набор от LED интериорно осветление отговарящо на посочените параметри може да намерите на asglight.bg.

Какво LED интериорно осветление да сложа в дневната?

Дневната стая има много функции и през различната част от деня, те са абсолютно различни. Тя може да служи за гостна и там да посрещате гостите си, също така вечер може да служи за кино зала и да гледате филми в нея, както и да релаксирате след дълъг ден. Осветлението в дневната трябва да може да се приспособява към дейностите, които извършвате, заради това е важно да има различни източници на светлина.

Избягвайте прекалено ярката светлина в дневната, защото може да пренапрегне. Освен това помислете за лампи, които могат да си сменят позицията, тоест главата им се върти на 360 градуса. Друга много добра идея е да осветите с локално осветление стените, семейните снимки или картините, ако имате такива. Препоръчителна наситеност на светлината за дневна стая от 1,500 до 3,000 Lumens, препоръчителен цвят на температурата 2900 до 4100 Kelvin.

Какво LED осветление да избера в трапезарията?

Тук, в трапезарията, ярката светлина е твой приятел. Ако съответно искате гостите ви да си дремват по време на вечеря, не ни слушайте съвета. От друга страна пък прекалено ярката светлина може да принуди хората да си загубят апетита, така че и тя не е опция. Добро решение са LED димируемите лампи, които могат да контролират силата на светлината от ключа.Това ще ви позволи да ги нагласяте според ситуацията. За постигане на най-добрата атмосфера е добре да се снабдите с LED интериорно осветление, което предоставя мека или неутрална светлина. Препоръчително е яркостта на осветителното тяло в трапезарията да е между 3,000 и 6,000 Lumens, а цветът на температурата – 2900-4100K.

Какво е най-доброто LED осветление за кухня?

Кухнята е мястото, където се приготвя храна. Повечето хора още от сутринта започват с приготвянето на закуска, преди да се отправят към работа, офиса или училище. Най-важното е LED лампата да набавя достатъчно светлина върху кухненския плот. Принципът е следния – главното осветление трябва да е меко и топло, докато локалното по-ярко, за да може да виждате какво режете и колко солите. Препоръчителна яркост на LED осветлението в кухнята – от 4,000 до 8,000 Lumens. Съответно нашият съвет е цветът на температурата за кухнята да е между 2700-4100K.

Какво трябва да е LED осветлението в банята?

Най-перфектният вариант е интериорното осветление в банята да е топло и близко до силата на дневната светлина. Както и в кухнята, тук основното осветление трябва да е меко и топло, докато локалното, примерно това над огледалото да е ярко. Нивото на яркост в банята трябва да е между 4,000 и 8,000 Lumens, а цветът на температурата между 3000-6000K.

Какво трябва да е LED осветлението в офиса?

Отговорът е достатъчно ярко, за да насърчава продуктивността. Студено бялата светлина, близка до дневната е един от най-оптималните варианти. Благодарение на ярката светлина, мозъкът ни започва да произвежда серотонин, който ни държи фокусирани, заредени с енергия и изобщо нащрек. Това за което трябва да се внимава е дали ярката светлина не прави отблясъци в мониторите. Ние ви съветваме за офиса да се придържате към LED интериорно осветление 3,000 до 6,000 Lumens, както и цвят на температурата 4100-6500K.

 

Подобни публикации

Как се точи нож

admin

Удобството да използваш химическа тоалетна

admin1

5 неща, които жените правят, но привличат мъжете като магнит

admin