Електронни магазини

Диван за хол – кой пълнеж е най-доброто решение

пълнеж за диван от кожа

Едно от най-големите предимства на модерната мека мебел за хол е нейният изключителен комфорт. Нищо друго не може да се сравни с усещането да потънеш в мекотата на някой чудесен диван и да се насладиш на истинска почивка. Но за да се постигне тази мекота, необходимо е диванът да бъде изработен с точния пълнеж и да бъде покрит с подходящата тапицерия. Нека да разгледаме по-подробно възможните опции.

Съществуват различни видове пълнежи за мека мебел за хол, но ще разгледаме някои от по-популярните. Повече такива продукти вижте тук: https://www.mobiladalin.bg/cat/divani/

Първо да отбележим, че качественият пълнеж е от съществено значение за това, колко дълго ще изтрае вашият нов диван във времето. Разбира се, в сравнение с конструкцията, поправката на тапицерията и пълнежа е много по-лесна работа. Но все пак, когато човек си купи нов и качествен диван, едва ли ще бъде много щастлив, ако му се наложи да ги подменя още след една или две години употреба.

Същевременно, те са много важни за комфорта и удобството на членовете на вашето семейство или гостите, които ще поканите у дома. По правило, в традиционните дивани и фотьойли освен самия пълнеж, се поставят и вътрешни пружини.

Те подсигуряват удобното седене и едновременно с това предпазват самите мебели от деформация. Дори бихте могли да спите на такива дивани съвсем комфортно, дори и когато самите модели не са предвидени с функция сън.

Най-евтиният и най-популярен материал за пълнеж на мека мебел за хол е дунапренът. Недостатъкът му е, че бързо губи форма и подлежи на износване доста по-бързо, в сравнение с други пълнежи.

А що се отнася до тези, които са от по-висока ценова категория, те вече са се доказали във времето като доста издръжливи. Става дума за холофибър, силикон, както и полиуретанова пяна, полистирол и други.

Натуралният латекс е най-скъп, но и същевременно е с най-високо качество – издръжлив и антиалергичен.

Ако се доверите на диваните с пълнеж от натурален латекс, няма да съжалявате.

И когато говорим за пълнеж, трябва да кажем няколко думи за дамаската на вашите дивани и фотьойли. Желателно е тя да бъде перяща се и възможно най-издръжлива. Не е желателно да се мачка или да разпъва и увисва, защото след няколко сядания ще заприлича на вехта мебел. Ако имате деца или домашни животни е добра идея да изберете кожен диван от естествена материя. Кожата лесно се почиства и подържа. Освен това тя е естествена и най-близо до нашето тяло като усещане за мекота и топлина. Не задържа прах, мръсотии и косми. Разбира се диваните от естествена кожа са значително по-скъпи и по тази причини вече се предлагат такива, изработени от здрави изкуствени материи, които не се цапат. Единствения проблем с тях е, че създават статично електричество при седене или лежане върху тях.

Подобни публикации

Ресторантско оборудване, от което се нуждае всеки собственик на ресторант

ilia

Кои са TechnoArena и с какво помагат на потребителите

adminche

Дълги рокли от Flaro.bg – елегантни и блестящи

adminche