Любопитно

Как да изберем подходящите тактически ръкавици?

подходящите тактически ръкавици

С идването на зимните месеци трябва да си отговорим на един важен въпрос – как да изберем подходящите тактически ръкавици за себе си? Не е приятно да патрулираш навън в студа (особено вечер) и да не си подготвен добре с топла защита за ръцете си. Изтръпналите пръсти са враг номер едно на добрия захват, а ако вземем ръкавици, които нямат добра ръкохватка или ни пречат да боравим адекватно с пръстите си, то това може да ни създаде много неприятности и главоболия.

При изключително студени дни за някои ръкавици може дори да се закупи отоплител (уормър), който да се сложи в тях. Различната дебелина на материята и размера е подходящ за различни ситуации. Ако трябва да боравите с по-фина техника или оръжия, то със сигурност не искате да взимате такива с дебели пръсти, които да ви пречат. Има доста подходящи модели, които да изберете. Цветовата гама също може да бъде съчетана според средата и вашите предпочитания.

Подобен тип ръкавици са много полезна инвестиция за всички, които обичат да играят Airsoft (популярна симулация на военни действия – тактическа игра), за да могат те да се представят на добро ниво. Общността на хората, които се запалват по подобен тип активности расте постоянно и трябва да мисли за подходяща екипировка и тактическо облекло, а тактическите ръкавици са съществена част от нея. Важно е да знаем кои са най-важните неща при избирането на подходящите тактически ръкавици:

  • ще оперираме ли с airsoft оръжие (или истинско такова) докато носим тези ръкавици? Очакваме ли такава вероятност?
  • ръкавиците ще бъдат ли ползвани извън студените месеци? (има хора, които обичат да ползват тактически ръкавици и извън този период);
  • ръкавици с или без пръсти искаме?

Не на последно място е добре да имаме предвид и какъв цвят искаме да имаме – вариантите са много, но не е зле да ги съчетаем с нашата униформа, за да се сливат. Ако играем airsoft, то понякога трябва да имаме предвид и дали ще залагате на камуфлажна тактика като част от стратегията на тима.

Тактическите ръкавици са важна част от цялостната екипировка. Добре е да проучим потенциални модели, които са подходящи за нас и за нашия вкус. Материята на самите ръкавици също е важна и всеки човек трябва да намери точните си предпочитания.

Разбира се, най-важният въпрос е цената на самите ръкавици. Тя трябва да е съобразена с нашия бюджет и да не ни натоварва излишно. Ако разпределяме общ бюджет от тактическа екипировка, една адекватна част от него трябва да отиде точно за ръкавиците.

Вижте още за тактическото облекло на сайта Brannik.bg

Подобни публикации

2-те зодии, които са били предавани най-много

admin

Гледайте и се смейте :) ЗАБАВНО ВИДЕО!

admin

Смешно видео с потрошаване на коли :)))

admin