Любопитно

5 идеи за подарък на шофьор на камион

Търсите ли подходящ подарък за любимият ви шофьор на камион? Ако вашият съпруг или любим прекарва много време на път, може да се окаже трудно да намерите добър подарък за него, на който да се порадва. Затова би било хубаво да изберете подарък, който да му бъде полезен в работата или с две думи казано „практичен подарък“. Ето 5 идеи за подаръци, които са идеални за всеки шофьор на камион и които той би оценил високо:

  1. GPS навигация или приложение за шофьори на камиони

Избере модел GPS или навигационно приложение, което е специално разработено за шофьорите на камиони. Такива устройства имат информация за маршрутите разрешени за преминаване на тежкотоварни автомобили, както и с до каква височина и тегло на камиона са разрешени тези маршрути. Такъв тип устройства имат функциите предварително да бъде въведена височината, бруто тегло и дължината на камиона, така че те да предоставят най-бързият и подходящ маршрут. По този начин се изключват за преминаване маршрути неподходящи за конкретния камион като такива, които преминават през тунели, проходи, прелези, мостове и т.н. С този подарък шофьора на камиона ще спести значително време, за да стигне до местонахождението си, без да има ненужни забавяния свързани с трасето.

  1. Преносим сейф за камион

На повечето шофьори на камиони им се налага да събират пари в брой, касови чекове, парични преводи или бизнес документи по време на своето пътуване. Именно за това имат нужда от сигурното им съхранение. Докато взимат почивка или душ в някой крайпътен мотел шофьорите напускат кабината, а ценностите им вътре стават обект на кражба от ловки крадци. Именно за това се нуждаят от сигурно място в кабината, което да гарантира тяхната безопасност. С този подарък ще осигурите допълнително спокойствие за ценностите на любимият ви шофьор.

  1. Персонализиран ключодържател с регистрационен номер и послание

Ключодържател с регистрационен номер и надпис е едновременно практичен подарък, но и сантиментален. Често пъти при отсядането в различни мотели шофьорите на камиони предават за съхранение ключовете си от камиона на рецепцията. В случаите когато в мотела са отседнали повече шофьори с еднакви марка и модел камиони, би могло да се получи объркване кой ключ на кой шофьор е. С ключодържателя с регистрационния номер на камиона объркването в такава ситуация се предотвратява.

Сантименталният елемент на този подарък е, че от едната страна на ключодържателя освен, че може да се персонализира с марката и модела на камиона, може и да бъде отпечатан с лично послание, което да напомня на шофьора за любимите хора. Липсата на близките хора за по-дълго време кара шофьорите на камиони да изпитват носталгия към дома и семейството. С този подарък шофьора винаги ще си спомня за дома и семейството, когато държи в ръка ключа на своя камион.

  1. Електрическо одеяло

Много от шофьорите на камиони спират в крайпътните мотели за да вземат душ и да поспят. Но често се случва шофьора да няма позволени часове за пътуване до най-близкия такъв или пък той да се намира на няколко часа. За това на шофьорите в не малко случай им се налага да преспиват в  кабините на камионите. През зимните вечери в кабината е възможно да стане много студено, затова електрическото одеяло може да бъде в огромна помощ. Важното при такъв подарък е да се избере одеяло, което има дълъг захранващ кабел, с който шофьора да си гарантира спокойният сън, от който има нужда.

  1. Преносим душ (комплект)

Пълният душ комплект включва в себе си: два броя кърпи – дълга и къса, гъба, джапанки и халат. Това е идеален подарък за всеки шофьор, чийто дом през по-голямата част от времето му е кабината на камиона. Идеален подарък за шофьорите пътуващи през лятото и южната част на Европа. Практичността на този комплект осигурява нужната степен хигиена необходима за пълноценното изпълняване на служебните задължения на водача на камиона. Освен за хигиенните нужди този подарък може да се използва и за разхлаждане през летните горещини. По този начин водача на камиона може да подобри физическата си кондиция, за да приключи успешно своя маршрут на курса.

Подобни публикации

Уникални места в България, които да посетите!

admin

Безплатната телевизия на живо: Достъпът до развлечение и информация за всички

adminche

Бикове нападат хора

admin