Свят

Китай отглежда 6 милиарда хлебарки годишно

Китай отглежда хлебарки в индустриален мащаб. Всяка ферма за хлебарки е с размерите на две футболни игрища. И сега, навярно ще се запитате, на кого са необходими хлебарки и защо, особено в такива количества?

Източник: preventa.bg.

Множеството хлебарки се смятат за отвратителни насекоми, но те се оказват добър бизнес за китайската фармацевтична индустрия. В страната е широко разпространено убеждението, че хлебарките са полезни за здравето.

Пържени хлебарки в Китай и други азиатски страни се ядат от векове, но сега тези насекоми се отглеждат в специални гигантски ферми.

В югозападния град Сичан, фармацевтична компания отглежда шест милиарда хлебарки годишно.

Изкуствен интелект t

Хлебарки се отглеждат в сграда, която представлява две футболни игрища, пише South China Morning Post. Вътре в нея, има рафтове, съдържащи кювети с храна и вода. Сградата е топла, влажна и тъмна. Хлебарките не само се ядат, но и често се използват в китайската медицина. Вътре в сградата хлебарки се радват на пълна свобода и могат да тичат, където пожелаят и да се размножават. Така самата сграда е почти херметически затворена и достъпът до нея за хора е строго ограничен.

Хлебарки от тази ферма никога няма да видят дневна светлина. На това място е инсталирана система за изкуствен интелект, която непрекъснато измерва показатели за над 80 параметъра – от температура и влажност до наличието на генетични мутации в самите хлебарки и как тези мутации влияят, върху растежа и развитието на конкретни индивиди.

Целта на тези измервания е да се гарантира, че хлебарките се възпроизвеждат възможно най-бързо.

Медицина

Когато хлебарките достигнат „зрялост“, те се хващат, смилат се, преработват се и се правят на тинктура, която се използва в традиционната китайска медицина.

От тези насекоми се прави “чудодейно лекарство”. Тинктурата мирише на риба, сладка е и се нарича “канфуфузин”. Твърди се, че помага при лечението на гастроентерит, стомашни язви и белодробни заболявания.

Това е просто чудодейно лекарство. То лекува различни заболявания и го прави по-бързо от други лекарства.

Алтернатива

„Населението на Китай застарява“, казва професор Лиу.”Опитваме се да разработим нови лекарства за възрастни хора, които да са по-евтини от западните.” Експертите предупреждават за възможни катастрофални последици, ако хлебарките успеят да избягат от фермата. Въпреки, че китайското правителство подкрепя идеята за създаване на ферми за хлебарки и факта, че тинктурата от хлебарки често се използват в болници, не всеки смята, това за  най-правилно.

“Това не е чудодейно лекарство, не може магически да излекува хората.”- каза изследовател от Китайската медицинска академия в Пекин, който пожелал да остане анонимен.

Други експерти предупреждават, че концентрацията на толкова голям брой насекоми на едно място е просто опасна.

“Ще бъде катастрофа, ако милиарди хлебарки изведнъж се окажат на свобода, независимо дали по погрешка или от земетресение.” – За това предупреждава професор Жу Чаодун от Китайската академия на науките.

За професионално почистване на жилища, чрез пръскане за хлебарки, търсете на посочения за връзка адрес.

Подобни публикации

Мегаземетресение в Япония! Чудовищно!

admin

Откриха невероятно съкровище край Свещари

admin

Перестройката, Михаил Горбачов и преходът на века

admin