Любопитно Полезно Факти

Как да сортирате стари си неща

Как да сортирате стари неща

Как да сортирате стари неща и да намерите приложение за тях?

Какво стои зад тази “модерна концепция”? Днес успяхме да сортираме бизнес документите в долното чекмедже на антикварното бюро, вчера – да изчистим кутията с играчките на малкия син, а утре според плана – да се сортират зърнените храни по рафтовете в кухнята?

Така, виждате, и не се нуждаете от традиционното есенно общо почистване!

Терминът „Сортиране”, или „почистване”, влезе в живота на домакините, бизнес жените, младите хора, живеещите сами и започнаха да дават прекрасни резултати.

Цялото свободно време може да стане много повече. Авторите на идеята с право казват: достатъчно е да се отделят 15 до 30 минути дневно, за да се възстанови редът. Процедурата се извършва последователно във всички “зони” на къщата. В резултат на това няма нужда от “сезонно” подреждане съдържанието на шкафове, сандъци и всички видове кутии.

Неизбежния въпрос за това къде да се поставят нещата е все още важна тема за много от нас. Потърсихме съветите на специалисти и ето какви насоки дават от izvozva.bg.

Всичко се прави постепенно и най-важното – планира се предварително. Разбира се, “сортирането” не може да се направи, без трудности, тъй като старите неща , често са наричани “боклук”.

Нужни са ви 15 минути на ден за почистване на една област.

Решението в тази ситуация е създаването на един вид “междинни спирки”. Тяхната роля се изпълнява от контейнери с надписи:

  1. „Преобразуване“ – в него една рокля, пола, костюм, сако се нуждаят от дребни ремонти или желана реконструкция – например, нови копчета, смяна на счупен цип и други реформи.
  2. Нещата с надпис: „Да се ​​върне“ – тук става дума за нови непотърсени предмети от гардероба на възрастни и деца (цвят, стил, размер, в който не се побирате); дрехи и обувки с добро качество, които са станали малки; детски играчки в “работно състояние”; книги; цветя на закрито. Всичко, което ви се струва вече излишно може да замине за дарение, на някого, на когото ще върши работа.
  3. “Предмети за ръчен труд”. Стари списания (лъскави, с ярки картини) ще отидат в колажи, плетени кошници. Бутилките за шампоан могат да станат кутии за зареждане на мобилни телефони на стената в коридора. Опаковките от шоколадовите яйца са лесни за превръщане във фантастични животни, които никога не сте виждали.
  4. “Подаръци за празниците – може би някой от вашите приятели ви подаряват неща, които никога не използвате. Оставете си ги за подаръци, в някой удобен момент, когато не намирате, какво точно да дадете. Така едновременно ще освободите място и ще направите някой щастлив.
  5. “Намаляване обема на хомогенни обекти (детски рисунки, училищни тетрадки).” Тяхната стойност ще остане същата, ако от тежък пакет останат едва 2−3 парчета. В резултат на това в чекмеджетата на маси и шкафове се съхраняват само полезни елементи.

И така с леки стъпки и малко изхвърляне на стари неща, всяка домакиня ще има повечко свободна минута, за да се потопи в топла вана с ароматна пяна или да се поглези със спокойна разходка на чист въздух, с приятно културно събитие като посещение на музей, кино или театър.

Подобни публикации

Китай разработва изкуствена луна, за да украси нощното небе

admin

Страхуват ли се дървениците от замръзване

admin

Kак се е формирал климата на Южна америка

admin