Любопитно Полезно Факти

Как да сортирате стари си неща

Как да сортирате стари неща

Как да сортирате стари неща и да намерите приложение за тях?

Какво стои зад тази “модерна концепция”? Днес успяхме да сортираме бизнес документите в долното чекмедже на антикварното бюро, вчера – да изчистим кутията с играчките на малкия син, а утре според плана – да се сортират зърнените храни по рафтовете в кухнята?

Така, виждате, и не се нуждаете от традиционното есенно общо почистване!

Терминът „Сортиране”, или „почистване”, влезе в живота на домакините, бизнес жените, младите хора, живеещите сами и започнаха да дават прекрасни резултати.

Цялото свободно време може да стане много повече. Авторите на идеята с право казват: достатъчно е да се отделят 15 до 30 минути дневно, за да се възстанови редът. Процедурата се извършва последователно във всички “зони” на къщата. В резултат на това няма нужда от “сезонно” подреждане съдържанието на шкафове, сандъци и всички видове кутии.

Неизбежния въпрос за това къде да се поставят нещата е все още важна тема за много от нас. Потърсихме съветите на специалисти и ето какви насоки дават от izvozva.bg.

Всичко се прави постепенно и най-важното – планира се предварително. Разбира се, “сортирането” не може да се направи, без трудности, тъй като старите неща , често са наричани “боклук”.

Нужни са ви 15 минути на ден за почистване на една област.

Решението в тази ситуация е създаването на един вид “междинни спирки”. Тяхната роля се изпълнява от контейнери с надписи:

  1. „Преобразуване“ – в него една рокля, пола, костюм, сако се нуждаят от дребни ремонти или желана реконструкция – например, нови копчета, смяна на счупен цип и други реформи.
  2. Нещата с надпис: „Да се ​​върне“ – тук става дума за нови непотърсени предмети от гардероба на възрастни и деца (цвят, стил, размер, в който не се побирате); дрехи и обувки с добро качество, които са станали малки; детски играчки в “работно състояние”; книги; цветя на закрито. Всичко, което ви се струва вече излишно може да замине за дарение, на някого, на когото ще върши работа.
  3. “Предмети за ръчен труд”. Стари списания (лъскави, с ярки картини) ще отидат в колажи, плетени кошници. Бутилките за шампоан могат да станат кутии за зареждане на мобилни телефони на стената в коридора. Опаковките от шоколадовите яйца са лесни за превръщане във фантастични животни, които никога не сте виждали.
  4. “Подаръци за празниците – може би някой от вашите приятели ви подаряват неща, които никога не използвате. Оставете си ги за подаръци, в някой удобен момент, когато не намирате, какво точно да дадете. Така едновременно ще освободите място и ще направите някой щастлив.
  5. “Намаляване обема на хомогенни обекти (детски рисунки, училищни тетрадки).” Тяхната стойност ще остане същата, ако от тежък пакет останат едва 2−3 парчета. В резултат на това в чекмеджетата на маси и шкафове се съхраняват само полезни елементи.

И така с леки стъпки и малко изхвърляне на стари неща, всяка домакиня ще има повечко свободна минута, за да се потопи в топла вана с ароматна пяна или да се поглези със спокойна разходка на чист въздух, с приятно културно събитие като посещение на музей, кино или театър.

Подобни публикации

Как да определим какъв размер маратонки да поръчаме онлайн?

admin

Предимства на трудовата медицина

admin

Кардизол – мнения – цена – съдържание – отзиви – аптеки – Cardizol

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .