История Любопитно Обща категория Факти

8 не толкова известни картини, които трябва да видите!

От Лондон до Санкт Петербург, от Ню Йорк до Йерусалим – 8 шедьовъра, които просто не могат да бъдат пропуснати.

Дейвид Хокни, Големият каньон (1998)

Това произведение може да бъде видяно в Националната галерия в Австралия. 60 отделни платна, рисувани с маслени бои, събрани в една картина. Именно чрез тази техника художника представя своя шедьовър. Хокни показва една от най-големите забележителности на Америка. Използвайки наситена палитра от цветове и позовавайки се на кубизма, за който е характерно един обект да означава множество неща и да бъде видян различно от отделните индивиди, художникът ни представя детайлно един забележителен пейзаж.

20923

 

 

Марк Шагал, Таванът на Парижката опера (Пале Гарние), Париж

Таванът на великолепния палат Гарние се гордее с едно от най-удивителните произведения на изкуството на модерния художник Марк Шагал. Този шедьовър е с размери 241,5 квадратни метра. След 8 месеца безспирна работа и над 400 килограма боя таванът е завършен през 1964 г. Според нас чакането със сигурност си струва!

chagall-ceiling-at-the

 

Макс Ернст, Кражба на булката, Венеция (1940)

Макс Ернст е ярък представител на сюрреализма. В своята картина Ättirement of the Bride” Ернст изобразява загадъчни хуманоидни същества – едната част от тях е човешка, а другата животинска. Редица от картините на художника се отличават с птичи мотиви, които виждаме и тук. Има различни интерпретации на картината. Оставяме на вас да прецените как разбирате този шедьовър.

76.2553.78_ph_web-1

 

Густав Климт, Портретът на Адел Блох-Бауер I, Ню Йорк

Картините на австрийският художник се отличават с откровена еротика, която е причина за множество скандали. Портретът на Адел Блох-Бауер е рисуван в продължение на 3 години и е една от най-известните творби на Климт. Портретът е откраднат от нацистите по време на Втората световна война. Открит и опазен днес той се намира в  Музея на австрийското и немското изкуство в Ню Йорк и се оценява на 135 милиона долара.

Gustav_Klimt_046

 

Амадео Модиляни, Седнала гола жена (1916), Лондон

Модиляни е италиански художник и скулптор, който е силно повлиян от традиционното африканско и камбоджанско изкуство. Това можем да открием и в картината „Female Nude”-елегантно и изящно тяло в съблазнителна поза.

 

P-1932-SC-271-tif-10274

 

Фрида Кало, Двете Фриди (1939), Мексико

Връзката между художниците Фрида Кало и Диего Ривера е изключително бурна и именно краят на любовните отношения между двамата вдъхновява Фрида и тя рисува едни от най-важните си творби.

Чрез тази своя творба Фрида показва себе си и своите две части – „обичаната” и „необичаната” Фрида.

S0065874 The Two Fridas, 1939. Oil on canvas. 5' 8 1/2" x 5' 8 1/2". Image licenced to Lynn Dierks WALKER ART CENTER by Lynn Dierks Usage : - 3000 X 3000 pixels (Letter Size, A4) © Schalkwijk / Art Resource

 

Йеронимус Бош, Градината на земните удоволствия (1515), Мадрид

Картината е създадена преди повече от 5 века, но продължава да очарова зрителите и днес. Бош изобразява Сътворението на света и възникването на греха. Днес картината може да е види в музея Прадо в Мадрид.

audddr420nfz

 

Едвард Мунк, Танцът на живота (1900), Осло

Норвежкият експресионист Едвард Мунк е известен с борбата си с безпокойството и депресията. Именно те го вдъхновяват и за това произведенията му са емоционално наситени. Картината „Танцът на живота” изобразява различните етапи от живота на жената.

Edvard_Munch_-_The_dance_of_life_(1899-1900)

 

Източник: theculturetrip.com

 

 

 

Подобни публикации

Защо да рекламирате в Интернет?

admin

Контакти и реклама

admin

Два вида мъжки прически, които са особено популярни през тази година

admin