Обща категория Развлечения

5 страхотни билки за отглеждане в саксии

Отново започваме текста с уговорката, че под билки разбираме растения, които намират широко приложение в домашната кулинария и са отлични за правене на чай и отвари, но също така са много красиви като присъствие в градината, по терасите и т.н. Този път акцентът е върху растенията, които можете да отглеждате в саксии и ползите от това.

Преди да изброим самите билки, нека да кажем какви са ползите от това да се отглеждат растения в саксии. Най-голямата полза е, че саксиите позволяват повече контрол като всеки един момент саксиите може да се групират, да се преместват на сянка или на слънце, да се поливат според нуждите на самото растение, и т.н.

Започваме с прекрасната и ароматна мента. Тя има свойствата неконтролируемо да се разпространява навсякъде в градината, така че когато я поставите в саксия можете да я ограничите и да я поставите на място където тя няма да се смеси лесно с други растения.

Друго прекрасно растение за отглеждане в саксия се нарича салвия. Причината е, че след три години тя има свойството да се ‘вдървява’. Когато я отделите в саксии, можете много по-лесно да контролирате процесите по отглеждането й, и да правите промените, които са нужни, за да продължите да я ползвате дълго време и да се радвате на аромата й.

Розмарин – отлична подправка за не едно или две ястия в домашната кухня. Когато я поставите в саксия, вие можете да я премествате целогодишно за различните фази от нейното развитие. Тя не е капризно растение, запазва силния си вкус и през зимата, насекоми не я притесняват, и може да е до прозорец през зимата, за да ви е под ръка.

Босилек – тази царска билка се отблагодарява най-много когато я отглеждате в саксия. Той ‘иска’ много вода, за да запази месестите си и хранителни листа, но е предразположен към плесен. В саксията, вие му осигурявате повече въздушен поток и правилния контрол.

Мащерка – дори самото й име веднага навява за ароматния чай, който се прави против настинки. Тя е много често подценявана от домашните градинари, но поради факта, че се отглежда лесно в саксия и не иска много поливане, можете лесно да контролирате нейния растеж и да правите нужните промени когато се налага.

Подобни публикации

Топ 10 на най-опасните пътешествия в планината

admin

Опустошителни природни бедствия!!!

admin

Забавно видео с овен, който закача хората

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .