Полезно Технологии Факти

5 причини, поради които не можете да забременеете

Свързано изображение

Основните фактори, които намаляват шансовете за получаване на бебе, са добре известни: раждане и кърмене, използване на хапчета за контрол на раждаемостта, пушене и пр. Много често обаче дори отсъствието на тези причини не може да ви гарантира, че ще забременеете, дори силно да го искате.

Съществуват няколко основни причини, които ще се опитаме да ви разкрием.

1. Консумирате твърде много транс мазнини.

Яденето на транс-мазнини, които се намират в печените продукти, пици, закуски, чипс и пържените храни може да повлияе отрицателно на плодовитостта , което означава, че овулацията не се случва. Опитайте се да ограничите консумацията на тези храни, тъй като консумирането им вместо здравословни въглехидрати може да предизвика до 73% увеличен риск от овулационно разстройство. Когато се нуждаете от тези транс-мастни въглехидрати, по-добре е да ядете банани, пълнозърнест ръжен хляб, бадеми или кисело мляко с плодове.

2. Прекалявате с упражненията.

Упражняването може до известна степен да подобри плодовитостта ви, но не е добре упражненията да са прекомерно много. Ако се упражнявате твърде много, това може да повлияе върху баланса ви на енергия и да рефлектира негативно на репродуктивния ви цикъл. Изследванията показват, че дългите и интензивни ежедневни упражнения могат да повлияят на способността ви да забременеете. Точната мярка е ключът към поддържането на вашето здраве.

3. Индексът на телесната ви маса е твърде нисък.

4. Вашият партньор е стресиран.

Проучванията показват, че плодовитостта на мъжа е значително засегната от стресовете в живота, включително тези, свързани с работата, семейството и социалния живот. Невъзможността да се справите с тези проблеми доста голямо отрицателно въздействие.

5. Не можете да изчислите правилно вашия менструален цикъл.

Понякога е трудно да се правят точни прогнози, особено ако вашият период е нередовен. Технологията обаче може да ви помогне. Има приложения като Flo Period Tracker (безплатно за iOS и Android ), които правят точни прогнози за месечен цикъл. Освен това, след като забременеете, можете да запазите приложението, като просто превключите към режим на бременност и се наслаждавате на информация за развитието на бебето и персонализирани здравни познания.

Подобни публикации

Екстремна DDoS отбрана

admin1

Съвети за използване на рози във флорални аранжировки

redactort

Защо има повишен интерес към козметиката с основен състав алое?

redactort