Любопитно Полезно

Психолози предупреждават: Никога не използвайте тези 3 фрази, когато говорите с вашите деца

Родителите са опорните стълбове на децата си. Тяхната роля е още по-важна през годините на отглеждане и възпитание на децата им. Родителите следва да правят всичко възможно, за да може децата им да се чувстват сигурни и обичани. Те винаги търсят помощ и напътствие в родителите си, а те трябва да отговарят адекватно.

1. “Ти си лошо момче / момиче!”

Никога не бива да правиш детето да чувства, че са напълно лоши. Трябва да им кажете за грешките им и това, което са направили, е лошо . Всеки може да прави грешки, особено възрастни!

2. “Аз правя всичко за теб!”

Е, като деца те очакват да направите всичко за тях. Вие сте отговорни за тях и трябва да сте в състояние да ги осигурите. Те са под Ваша защита и насоки, а не обратното. Вие бихте могли да насърчите чувството за отговорност в тях, но не очаквайте те да станат вашата дясна ръка толкова скоро.

3. “Ти си пълно / отблъскващо дете!”

Каквото и да са вашите деца, в крайна сметка те са вашето отражение.

Не е тяхна вина, ако са тъмни или имат повече бенки, отколкото други деца. Ако детето ви е дебело, вероятно го знаят, тъй като има шансове, че вече страдат от имена / тормоз в училище или игрища.

Начало е тяхното безопасно място и не искате да създавате негативна среда, за да се чувстват несигурни. Не бива да предизвиквате мисли на тялото, които са виновни за детето ви от такава нежна възраст.

Можете да ги вдъхновите да се храните здравословно и да ги накарате да се упражняват. Здравите навици на тялото трябва да бъдат насърчавани.

Родителите трябва да внимават какво казват на децата си. Просто не-заклеймяването пред тях не е единственото нещо, за което трябва да се грижат. Децата търсят любов и приемане от родителите си. Ако не го получат, ще растат, за да бъдат разбити възрастни. Изградете увереността си и ги насърчавайте да се справят добре.

Подобни публикации

Зимни или всесезонни гуми и как да изберем

adminche

История на моделите дълги рокли

desito

Всичко, което трябва да знаете за планетата Земя (Видео)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .