Услуги

5 незабавни, ефективни и достъпни начина да стимулирате своя онлайн маркетинг

5 незабавни, ефективни и достъпни начина да стимулирате своя онлайн маркетинг

Противно на общоприетото схващане – и това, което някои от нашите конкуренти може да ви кажат – получаването на по-добри онлайн маркетингови резултати не трябва да включва проектиране и стартиране на чисто нов уебсайт.

Има моменти, когато трябва да предприемете тази стъпка, разбира се, но понякога може да бъде също толкова умно (и много по-рентабилно) да направите малки и незабавни подобрения на уебсайта, който имате. За някои собственици и мениджъри на фирми правенето на евтини настройки може да е единственият избор, ако бюджетите са ограничени.

Много уеб дизайнери не обичат да признават това, но има малки неща, които можете да направите, за да увеличите ефективността на вашите онлайн маркетингови кампании, които не изискват много усилия или пари. Те няма да ви спасят, ако имате лош уебсайт, но могат много да ви помогнат да получите повече възвръщаемост от добър, който има само няколко проблема.

Казано по друг начин, понякога е по-добре да поставите нови гуми и ново предно стъкло на колата, която имате, вместо да я замените. Същото може да се отнася и за бизнес уеб дизайна. Правенето на огромна инвестиция в чисто ново оформление не винаги е отговорът, особено в краткосрочен план.

Имайки това предвид, нека да разгледаме пет ефективни, достъпни и почти незабавни начина, по които можете да подобрите резултатите си от онлайн маркетинг, подготвени от hkt-x.com

#1  Одитирайте вашия бизнес уебсайт

Представете си, ако можете да имате прост отчет, който да ви казва точно какво се случва с вашия бизнес уебсайт по всяко време. Ще ви даде статистически данни за посетителите и източниците на трафик, заедно с информация кои страници и категории съдържание са били най-популярни. Той също така ще оцени технически фактори като скорост на зареждане на уеб страницата, качество на вашите вътрешни връзки и дори текущото ви позициониране в търсачката.

Това, което току-що описахме, се нарича одит на уебсайт. Получаването на такъв не отнема много време и няма да ви струва много. Това, което получавате в замяна, е ценна информация за начина, по който вашето присъствие в мрежата се вижда от паяците на търсачките и се използва от потенциални клиенти в реалния свят.

Собствениците на фирми често са изумени от нещата, които можем да научим по време на одит на уебсайт. Например, бихме могли да открием, че те имат повредени връзки, предотвратяващи потока на трафик от една страница към друга, или че целевата страница не функционира правилно и оставя потенциалните клиенти в задънена улица. Може да научим, че има дублирани проблеми със съдържанието, които карат Google да игнорира определени страници, или че посетителите си тръгват, преди изобщо да се покаже съдържанието на компанията.

Одитирането на уебсайт също не означава само да се открият проблеми. Като разбирате по-добре кой идва на вашите страници и изучавате действията му, можете да забележите възможности, за които не сте подозирали. Може да откриете, че някои продукти или теми привличат вниманието, докато някои оферти просто не привличат отговорите, за които са предназначени.

Това е комбинацията от уеб анализ с технически тестове и творческа оценка, която прави одита на уебсайт толкова ценен. Това дава шанс на собственика на бизнеса да види „голямата картина“ на своята онлайн стратегия, която е трудно да се получи по друг начин. Най-важното е, че може да посочи пътя към малки, прости и евтини корекции на курса, които ви позволяват да получите повече от съществуващия си уебсайт, без да се налага да плащате за редизайн.

#2  Надстройте вашия уеб хостинг

Колко знаете за вашия уеб хостинг пакет? Ако отговорът е „не много“, не сте сами. Повечето собственици на бизнес едва ли са наясно как се съхраняват и доставят техните уебсайтове.

Не е трудно да се разбере защо: предприемач или мениджър обикновено ще избере най-евтината опция, когато става въпрос за уеб хостинг, защото не разбират наистина избора. Те искат техните страници да бъдат в интернет и всеки план ще позволи това. Така че те приемат, че стандартният „пакет за малък бизнес“ е интелигентният избор.

Има обаче много причини да платите малко повече за премиум уеб хостинг. Това е така, защото по-добрият хостинг идва с няколко предимства, свързани с производителността и сигурността.

Един от най-лесните за разбиране е по-бързото зареждане на уебсайта. С премиум уеб хостинг получавате специално сървърно пространство на по-ново оборудване. Това означава, че уебсайтът ви ще се зарежда по-бързо, отколкото ако се съхранява на по-стар претъпкан сървър със стотици други уебсайтове.

Има и много функции за онлайн сигурност, които идват с по-добър уеб хостинг. Например, вероятно ще получите достъп до автоматично ежедневно архивиране и наблюдение на трафика в реално време. По този начин, ако някой се опита да хакне вашия уебсайт, някой ще наблюдава. Освен това ще имате допълнителни копия на цялото си съдържание, готови за използване, ако възникне проблем.

SSL връзките, които са включени или налични с добър уеб хостинг, стават все по-важни. Те позволяват криптирани трансфери на данни между вашия уебсайт и потребител. Те се използват от банки и онлайн търговци на дребно от години, но фирмите също започват да интегрират SSL функционалност в своите сайтове, защото Google я предпочита. Това означава, че бихте могли да се предпазите от хакери и крадци, като същевременно печелите предимство при видимост при търсене пред вашите конкуренти.

Това са само някои от нещата, които получавате с по-добрия уеб хостинг и всички те са достъпни на цена от само няколко долара на ден. Вземете това предвид и е лесно да разберете защо надграждането на вашия уеб хостинг може да даде голям тласък на вашите онлайн маркетингови кампании, без да отнема много от бюджета ви.

#3 Добавете локални ключови думи към вашия уебсайт

Оптимизацията за търсачки често се смята за досадна, интензивна и изискваща големи предварителни инвестиции на време и пари. Всички тези неща могат да бъдат верни, особено ако се опитвате да се изправите срещу много национално известни компании на вашия пазар или индустрия.

Ако фокусът ви е върху местните купувачи обаче, оптимизирането на уебсайта ви за търсене в Google и Bing е относително лесно и невероятно евтино. Това е така, защото програмистите на търсачките работят усилено, за да свържат купувачи с фирми и доставчици в техните собствени градове и квартали. Имате вградено „предимство на домашното поле“, от което можете да се възползвате или да игнорирате.

Как увеличавате максимално видимостта си при локално търсене ? Всичко започва с добавяне на географски ключови думи към заглавия на уеб страници, заглавия и връзки.

Например бизнес като нашия може да се погрижи фрази като „уеб дизайн на малък бизнес в София“ да се показват на видни места в сайта. Те могат също така да включват окръг или дори конкретен квартал. По този начин паяците за търсене на Google могат да видят къде се намира компанията и да насочат търсещите, които са наблизо и търсят същия тип бизнес.

Други лесни и много евтини начини за привличане на местни клиенти към вашия уебсайт включват добавяне на карти и упътвания за шофиране към вашия уебсайт или създаване на конкретни страници за всеки офис или местоположение, което оперирате. Те служат като допълнителни ръководства за вашето място в географския свят и ви помагат да се откроите пред клиентите, които живеят и работят наблизо или случайно минават оттам.

Удивителното при оптимизирането на бизнес уебсайт за местни търсения е, че не е просто и достъпно, но може да изплати огромни дивиденти за сравнително кратко време. Това е така, защото Google непрекъснато преиндексира своите резултати от търсене, особено по отношение на заявки за местни магазини, доставчици и търговци на дребно. Програмистите за търсене знаят, че малките предприятия се отварят и затварят през цялото време, така че улесняват актуализирането на класирането на седмична база.

Резултатът от всичко това е, че можете да отделите много малко време и пари и внезапно да направите вашата компания по-видима за десетки или стотици местни купувачи всяка седмица.

#4 Съберете силни онлайн отзиви

Според проучване на списание Forbes 90% от нас проверяват онлайн ревютата, преди да направят покупка, среща или дори посещение в магазин за продажба на дребно.

Тази статистика изглежда изненадва някои собственици на бизнес, но не съм сигурен, че трябва. В крайна сметка спрете и помислете за начина, по който пазарувате продукти, ресторанти или доставчици на услуги. Не влизате ли онлайн, за да видите дали другите са доволни от покупката си? Вие вероятно го правите, както и вашите клиенти.

Признаването на важността на онлайн рецензиите е от решаващо значение, защото те могат да създадат или провалят възможности за продажба, преди дори да са се развили. С други думи, някой, който види лоша обратна връзка (или никаква обратна връзка) за вашия бизнес, може да реши да не се обади или да се отбие. Ако това се случи, вие дори няма да сте наясно, че сте загубили продажба на първо място.

Обратно, ако потенциалните клиенти влязат онлайн и видят всякакви фантастични неща, написани за вашия бизнес, услугата или стойността на продуктите ви, е много по-вероятно да ви опитат. Нещо повече, те ще започнат нови бизнес отношения с предположението, че ще бъдат доволни по-късно.

Тъй като това е толкова голяма разлика, трябва да внимавате много да наблюдавате и развивате своята онлайн репутация. Актуализирането на вашите бизнес профили в Yelp, TripAdvisor, Google Business и множество индустриални уебсайтове са местни бизнес директории, ще отнеме много време. За щастие има по-бързи и по-удобни начини да правите нещата.

Добрият уеб дизайнер може да ви подготви достъпен план за управление на репутацията, който струва по-малко от чаша кафе за офиса. Използвайки интуитивни и автоматизирани инструменти, можете да бъдете предупреждавани всеки път, когато някой остави нов отзив за вашия бизнес. Можете също така да изпращате връзки към нови и съществуващи клиенти, които са щастливи да споделят препоръки на любимите си сайтове, така че да им отнема само секунди, за да завършат преглед.

Често силата на вашите онлайн отзиви ще определи дали някога ще срещнете нов клиент или не. Не си ли струва няколко лева на месец, за да сте сигурни, че купувачите ще получат правилното впечатление за вашия бизнес?

#5 Създайте календар за съдържание

Несъмнено вече сте наясно, че новото съдържание захранва вашия блог, привлича посетители на търсачките и задвижва маркетинговите ви кампании в социалните медии. Google ще се връща на вашия сайт по-често, ако имате много нови страници или актуализации, а формулата за ангажиране на Facebook е изградена, за да възнаграждава производителите на съдържание.

В същото време повечето собственици на малък бизнес не публикуват почти толкова, колкото би трябвало онлайн. Обикновено това е така, защото смятат, че създаването на материал за техния блог или социални акаунти трябва да изисква часове, прекарани пред клавиатурата, или голям бюджет за творчески услуги.

Не ти трябва нито едното, нито другото. Вместо това се нуждаете само от основен календар на съдържанието, който ви помага да организирате вашите мисли и усилия.

Вашият календар със съдържание може да бъде толкова прост, колкото ръкописен списък или страница в електронна таблица. Просто трябва да включва списък с предстоящи теми, събития или теми, които биха интересували вашите клиенти. Това може да е празник, представяне на нов продукт, семинар или нещо съвсем различно.

За всеки елемент от календара ви добавяте подходящо съдържание (като кратка публикация в блог, поредица от туитове и т.н.), което трябва да се използва за подсилване на темата. Изведнъж имате план за работещ план. Ако решите да създадете свое собствено съдържание, вие не започвате от нулата и ако наемете някой, той може да ви таксува по-малко, защото знае какво се опитвате да постигнете.

Без значение как го правите, създаването на съдържание е един от най-евтините начини за популяризиране на вашия бизнес в интернет. Всеки път, когато създавате нова статия или визуализация, вие давате на търсещите причина да посетят вашия сайт, а на социалните последователи – нещо, което да споделят и да обърнат внимание. Като поставите календар със съдържание на място, вие организирате собствените си мисли и премахвате най-големите спънки в процеса на писане и проектиране.

 

Подобни публикации

Как да намерите надеждна и достъпна агенция за уеб дизайн

desito

Счетоводни услуги за онлайн магазин

admin

6 ключови основополагащи стълба на SEO

desito