Полезно

5 идеи как да направите пазаруването по-лесно и приятно

Независимо дали обичате да пазарувате хранителни продукти, или по-скоро го намирате за досадно, факт е, че това си остава задължение, което не може да пренебрегнете. В забързаното ежедневие, изпълнено с множество задачи, често се чудим как да съвместим всички задължения и нямаме време да отделим часове в пазаруване. Едновременно с това обаче искаме хладилникът да бъде пълен и да предоставим на семейството и близките си здравословна, вкусна и разнообразна храна.

Ако и вие се чудите как да решите тази дилема, имаме добра новина за вас: Пазаруването на хранителни продукти може да бъде приятно, бързо и ефективно. Нужно е само да следвате някои лесни стъпки.

1. Създайте план за пазаруване

Хаотичното пазаруване и откачането до магазина всеки път, когато се окаже, че някой важен продукт е свършил, ще ви изгуби много ценно време. Опитайте се да оптимизирате процеса, като ограничите пазаруването до 1-2 пъти седмично и купувате повече от необходимите ви продукти наведнъж. Изберете дни, които са по-свободни от ангажименти и отделете време в графика си, което ще е изцяло за пазаруване.

  1. Подгответе си седмично меню

Седмичното меню е чудесна идея, която не само ще ви спести усилия при пазаруване, но и ще ви помогне да се храните разнообразно и по-здравословно. За целта подгответе списъка с ястия, които да приготвите за цялата седмица. Ако предпочитате да си приготвяте обяд за работа, включете идеи и за обедно меню в списъка ви. В случай, че идеите ви за ястия започнат се изчерпват, онлайн може да откриете множество вкусни рецепти, които да изпробвате.

  1. Не пропускайте да съставите списък за пазаруване

Голяма грешка е да отидете в магазина без списък. Така рискувате да купите неща, от които нямате нужда, а да забравите да добавите в количката продукти от първа необходимост. Затова направете списък с продукти, които ще ви трябват, за да подготвите седмичното меню, което сте избрали предварително.

През седмицата, не забравяйте да запишете всички продукти, които са се изчерпали, така че преди следващото пазаруване, вече ще имате по-голямата част от списъка си готова. Може да сложите лист върху хладилника, или още по-добре – да разчитате на телефона, тъй като той винаги ще е с вас.

Постарайте се да поставите продуктите в различни категории и да посочите нужните количества, така ще ви бъде още по-лесно, когато отидете в магазина и няма да губите време, обикаляйки между щандовете.

  1. Разгледайте за промоции

Да следите промоциите е чудесна възможност да закупите любимите си продукти на по-ниска цена. Така че не пропускайте да разгледате рекламните брошури или да проверите онлайн какви стоки ще бъдат намалени през седмицата. Още една практична идея е да ги включите в седмичното си меню. Така може да спестите значителни разходи, но отново да се радвате на същите вкусни ястия.

  1. Направете всичко това от телефона си

Какво, ако ви кажем, че може да направите всичко това от телефона си? Точно така! С безплатното мобилно приложение K-App на Kaufland. То предлага на потребителите множество полезни функции, в това число да разгледате актуалната брошура, да откриете страхотни промоции, да се вдъхновите от над 1000 рецепти, да създадете практичен списък с пазаруване, който винаги ще бъде с вас, и др. Направете пазаруването още по-удобно с мобилно приложение K-App – изтеглете тук.

Подобни публикации

5 удивителни урока, които можете да научите от вашето дете

admin

Съвети за коридора

desito

Лоша поличба ли е да се подарява часовник?

king content