Полезно

5 ефективни начина да се справите с мухите веднъж и за винаги

По принцип мухите не са вредни, но могат да бъдат досадни вредители. Човек може да открие различни видове от тях в дома си, включително домашни мухи или плодови мухи.

Някои мухи пренасят микроби, като бактерии и други инфекциозни агенти, които се разпространяват при контакт с хора или храна. Тези микроорганизми могат да причинят заболявания и симптоми, като например: диария, дизентерия, коремен тиф както и множество кожни инфекции. В статията ни ще ви предложим 5 доказани метода за справяне с този крилат вредител.

1. Предотвратете влизането им в дома ви

Най-добрият начин да предотвратите навлизането на мухи в дома е да поддържате дома и кухнята си чисти. Уверете се, че повърхностите и плотовете са чисти. Мийте съдовете веднага след като ги използвате и не оставяйте храна на плота за дълъг период от време, винаги почиствайте кухнята старателно след приготвяне на храна.

2. Използвайте оцет

Мухите се отблъскват от оцет, а миризмата на врял оцет е особено ефективен възпиращ фактор. Изсипете малко малцов оцет в тенджера или тиган, оставете го да заври и скоро мухите отчаяно ще се опитат да избягат. Не забравяйте да наблюдавате внимателно тенджерата, тъй като не искате оцетът да загори, и внимавайте да не го разлеете или да не се напръскате с него.

3. Използвайте капани за мухи

Можете да си направите домашен капан за мухи с помощта на буркан, малко захарна вода и хартиено шишенце. Захарта привлича мухите, а бурканът и шишенцето правят невъзможно за мухите да избягат, след като са хванати в капан. Можете също така да закупите мухоловки, покрити с аромат, който привлича мухите. Те ще се хванат в лепкавата хартия, което ще ви позволи да ги отстраните лесно.

4. Използвайте растения

Мухите не обичат някои растения. Ментата например е растение, което отблъсква мухите, а също така е много удобно да го имате вкъщи, за да го използвате за подправка. Ако се борите с мухите, може да си струва да закупите саксия с мента, поставете я до вратата или прозореца или на кухненския плот, който обикновено използвате при рязане на зеленчуци и обработка на месо.

5. Как да се справим с нашествието на мухи

За съжаление, понякога може да се наложи да се справим с голямо нашествие на мухи. Ако сте изправени пред нашествие, първото нещо, което трябва да направите, е да почистите добре дома си с дезинфектант като белина (например Domestos). Прахосмукирайте и измийте всички повърхности с дезинфекциращ спрей или кърпички, за да се отървете от яйцата на мухите, и не забравяйте да почистите зад мебелите и навсякъде, където може да не е лесно достъпно – обикновено там мухите най-много обичат да се крият.

Подобни публикации

Какво трябва да знаем за дългите ботуши над коляното?

admin

FocusMax – отзиви, цена, производител и мнения – Действа ли ФокусМакс

admin

Няколко хитрини за да спите спокойно

redactort