Бизнес

4 насоки за избор на име при регистрация на фирма. Подробно напътствие …

Ясно е, че сте стигнали до етап, в който се вълнувате от всичко свързано с регистрация на фирма, щом попадате на тази статия. Но дори и да сте избрали вече име на фирмата, то помислете пак, защото то е лицето на бъдещата ви дейност и правилният избор на наименование може да ви донесе много дивиденти.

Какво име да изберете за фирмата си?

Специалисти по Фън Шуй и други духовни науки и философии твърдят, че този избор е равностоен с решението как ще се казва детето Ви. Името предопределя бъдещето на фирмата, нейното развитие и благополучие. Същото важи и за логото на фирмата. Символите имат своята сила. А името и логото са пряко свързани.

Ние ще ви дадем 4 насоки за избор на име, които са доста практични, но и съобразени с енергийната сила на вселената, която за повечето от нас е непонятна материя.

  1. Изберете възможно най-краткото име при регистрация на фирма.
  2. Важно е името на фирмата Ви да е лесно запомнящо се.

  3. Най-добре е името да съдържа главната ключова дума за дейността или бранша. И това определено не е „ПЕТЪР СТИЛ“ или „Георгиева комерс“.
  4. Перфектното име съдържа букви, които недвусмислено се изписват на латински. Избягвайте имена съдържащи ч, щ, ц, я, ч, ю, й, ъ, ь.

Не е лесно, нали?

Всяка регистрация на фирма не е само въпрос на юридически и счетоводни закони и норми, но и на творчески потенциал и идеи.

Когато регистрирате фирма като ЕООД, първо трябва да проверите дали името, което сте избрали, е свободно. Добре е да имате предварително няколко варианта, за да сте подготвени, ако такова има вече е вписано в Търговския регистър.

Най-лесният начин, да се подготвите за това, е като изберете няколко варианта, които може да проверите и по интернет дали са уникални или вече се използват.

Как става това?

Влизате в уеб сайта на Търговския регистър. Избирате раздел „Справки“ и подкатегория „Права върху фирма“. Така може да проверите дали името на фирмата, което сте си избрали, е свободно, като го вписвате в поле „ФИРМА“.

Когато като резултат се изпише „Няма намерени резултати“ става ясно, че до този момент няма фирма с това име и то е свободно за регистрация на нова фирма.

Има и една особеност – близки наименования също не се допускат. Пример: ако вече е регистрирана фирмата „Ентъртеймънт къмпъни“, то най-вероятно няма да ви се позволи да регистрирате „Ентъртеймът къмпАни“. Но при гореописаната проверка е възможно системата да ви покаже, че всъщнот името е свободно. В такава сигуация обаче от Търговския регистър имат право да ви откажат вписване.

Пожелаваме ви успех, и не забравяйте, че името е лицето на фирмата! Нека да бъде красиво и позитивно!

Подобни публикации

Кънтри стил в дрехите

redactort

Насърчаване на продажбите

admin

ТОП сайтове с реални намаления за Black Friday & Weekend в България

admin