Любопитно Полезно

5 неща, които привличат мъжете като магнит (Снимки)

5 неща, които привличат мъжете като магнит (Снимки)

Направено е изследване от няколко учени в няколко различни точки по едно и също време. Като цяло хиляди мъже и жени са участвали в експеримента.

Екипът от “Брайт Сайд” накрая събира всички данни, които учените са събрали и споделя опита си за най-важните неща, които жените правят, за да привличат мъжете.

Ето и правилните заключения, както и погрешните, развенчани митове.

1. Съотношението между талията и таза.

Доктор Кари Фицджералд, психолог от университета в Южна Каролина в Бофорт и колегите й правят проучване и стигат до извода, че мъжете запомнят по-добре информацията от жените, които имат “идеално” съотношение между талията и ханша. Такива жени се считат за най-привлекателни.

Според изследванията, на идеалното съотношение между мерките на женското тяло е приблизително 0.7 . Много е лесно да се изчисли: измерете талията и бедрата, след това разделете обиколката на талията на обиколката на бедрата.

Според специалисти, модели като Кейт Мос и Кели Брук и актриси като Мерилин Монро и Джесика Алба, притежават идеалното съотношение на талията, независимо от факта, че те имат напълно различни форми на тялото.

2. Лимбалните пръстени.

Аспектът на цвета на очите може да не е много ясен, но лимфните пръстени са много ясни.

имбалните пръстен е тъмният пръстен около ириса на окото. Учените са стигнали до извода, че широките кръгове на лимба привличат повече мъжете. Може би това е така, защото по-младите жени имат широки лимфни пръстени, но дори по-възрастните жени, които имат широки лимфни пръстени, са много привлекателни за мъжете.

3. Цветът на косата.

Учени от Франция са провели изследвания, които показват кои жени са са канени да танцуват в нощни клубове по-често: тези с руса коси, кафяви коси или червенокоси.

Заключението е, че мъжете канят блондинки по-често, отколкото жени с други цветове на косата. Второто място е заето от брюнетките, а червенокосите жени се оказват най-малко привлекателни за мъжете.

Учените смятат, че това не се дължи на самия цвят, а по-скоро колко добре изглежда цветът на косата заедно с цвета на кожата. Така че цветът на кожата на по-голямата част от червенокосите жени е бил най-малко привлекателен от възможните осем цвята на кожата.

4. Дължината на краката.

Клиничният психолог Леон Зелтцер изучава няколко изследвания и много онлайн форуми, за да разбере коя дължина на краката е по-привлекателна за мъжете. Той стига до заключението, че мъжете предпочитат жени с по-дълги крака. Това твърдение не противоречи на теорията, че съществуват и мъже, които харесват ниски жени.

Това е вярно, защото мъжете харесват краката на жената да са дълги спрямо собственото й тяло. Така че, не е нужно да имате супер дълги крака, за да привлечете мъж. Единственото, което наистина има значение, е контрастът с останалата част от тялото.

10. Лумбалната кривина.

Лумбената кривина е друг универсален стандарт за женска красота, който е силно свързан с мъжкия мозък благодарение на еволюцията. Средно ъгълът между гърба и задните части трябва да бъде  около 45,5 °. Тази кривина се счита за най-атрактивна за мъжете.

Това е така, защото в миналото (както и сега) тази кривина позволява на жените да не страдат от болки в гърба по време на бременност. Разбира се, много бременни жени изпитват болки в гърба, но жените, които нямат “правилната кривина”, са по-податливи на болки.

Външният вид не е единственото нещо, което интересува мъжете. Също така, има вътрешна красота и всяка жена е привлекателна по свой собствен и уникален начин. Освен това проучванията показват, че има много мъже, които имат малко по-особен вкус. Така че, не се страхувайте да сте извън тези стандарти и се старайте да използвате предимствата си по умен начин.

Подобни публикации

10 звезди, които са загубили хубостта си с възрастта (Снимки)

admin

Как се е образувало морето

admin

Ето така се ядат люти чушки :)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .