Факти

10-те тайни на младостта и красотата 

Тайната на младостта и красотата е тема, която е много дискутирана и дава широко поле за изява на диетолози и специалисти по медицински теми. Запознайте се с 10 от най-важните правила, ако искате да сте млади, здрави и красиви по-дълго:

1. Спете на тъмно и студено

– Спалнята не трябва да е по-висока от 18-20 градуса. За здравето и следователно – красотата, трябва да се охлади. Дори през зимата винаги отварям прозореца през нощта. На прозорците висят дебели завеси. Всъщност в тъмнината се произвежда мелатонин, който помага на тялото да се възстанови.

2. Лягайте си рано и спете по осем часа.

– Опитвам се да си ляга в 22 часа, защото от 22 до 24 часа в съня се произвежда хормон, който е отговорен за младостта и красотата! Нищо чудно, че британците наричат ​​тези два часа „приплъзване на красотата“ – това е мечта за красота. Спете поне осем часа на ден и за предпочитане на ортопедична възглавница!

3. Сутрин не ставайте рязко, за да не стресирате организма.

– Събудете се не по-късно от осем сутринта. Понякога ставам в шест!

Не веднага скочи от леглото. Първо опънете, а след това 10 пъти погладете главата си. След това разтривайте ушите си – 15 пъти по посока на часовниковата стрелка и същото число срещу.

След това започнете бавно да завъртате главата си наляво и надясно. И така – 100 пъти! Ще усетите енергията буквално ви изпълва! Необходимо е да се покачва бавно, защото остър преход от едно състояние в друго е много вреден. И все пак – купи будилник с нисък, приятен звук за вас.

4. Пийте чиста вода.

– Първото нещо, което правя, е да стана от леглото – пия чаша вода. Въпреки това, тя трябва да бъде при стайна температура. И не от чешмата! Струва си да имате филтри или да купувате бутилирана вода в магазина. Лично аз предпочитам негазирания минерал. На ден трябва да пиете поне 1, 5 литра вода един час преди или един час след хранене.

5. Изберете правилния чай за вас.

– Не пия кафе, но много обичам чая! Особено зелено. Но не от торбички, а от яйчен крем, от цели листа. Въпреки това, само този, който не е повече от осем месеца от датата на събиране, и се съхранява в хладилника. Имам дори специален хладилник у дома за чай от Китай.

6. Яжте течна храна.

– На сутринта ям само след гимнастика. Имам закуска с плодове и зърнени храни от пълнозърнести храни, сварени във вода. Понякога добавям сушени плодове и ядки към тях. Обичам елда и черен ориз.

7. Не се хранете късно вечер.

– Не ям след 19 часа. И аз не ям нищо дебело, сладко, солено, брашно и консерви! В менюто ми няма месо. Ям само зърнени храни, риба, зеленчуци и малко количество плодове.

Млечните продукти ми позволяват веднъж седмично или две! Почти три килограма от различни гъби, бактерии и микроби живеят във всеки човек. Млякото и всички млечни продукти стимулират размножаването на тези организми! Защо да натоварите имунната система?

8. Приемайте екологични сурови храни

– Няма химически добавки! Всичко е естествено! Сега има доставчици на екологично чисти био продукти. Задайте си да ядете високо качество – определено ще намерите къде можете да си купите такава храна! Опитайте се да давате предпочитание на храни, които могат да се консумират сурови: плодове, покълнали зърна, зеленчуци, зеленчуци, плодове, ядки.

9. Гответе правилно.

– Когато готвите, никога не загрявайте маслото, тъй като то започва да излъчва вредни вещества! Изхвърлете големия огън. И най-доброто от всички – купи специална тенджера, в която храната се приготвя при ниска температура поради високото налягане. Тогава всички полезни вещества ще останат в него! Ако готвите във фурната, се уверете, че температурата не надвишава 120 градуса.

10. Сол – да, захар – не!

– Солта е необходима за нашето тяло. Но трябва да го използвате в минимални количества, най-доброто – морско. Но аз напълно заместих захарта с сушени плодове, мед и фруктоза.

Подобни публикации

Шумерите – най-древната цивилизация

admin

10-те най-странни природни явления, за които няма обяснение

admin

Вярата може да ни излекува от всяка болест, променяйки нашия генетичен код!

admin